Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Interpelaciji zoper Dikaučiča in Kustečevo

Za vas piše:
T. M.
Objava: 07. 09. 2021 / 16:51
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.09.2021 / 16:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Interpelaciji zoper Dikaučiča in Kustečevo
FOTO: Tatjana Splichal.

Interpelaciji zoper Dikaučiča in Kustečevo

Opozicijske LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so danes, 7. septembra, vložile interpelaciji zoper pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča in ministrico za izobraževanje Simono Kustec.

V interpelacijah Dikaučiču med drugim očitajo nezakonit javni poziv za imenovanje delegiranih tožilcev, Kustečevi pa nepravilnosti v času priprav na novo šolsko leto, saj v šolah do zadnjega tedna pred začetkom pouka po njihovem mnenju niso imeli jasnih navodil, kako bo potekalo šolsko leto v luči epidemije koronavirusa.

V opoziciji so interpelacije zoper več ministrov vlade napovedali že sredi preteklega meseca. 

»Dikaučič je avgusta očitke na njegov račun, ki jih je zaslediti v medijih, v celoti zavrnil. Na ministrstvu za izobraževanje pa so avgusta v odzivu na takratno napoved interpelacije Kustečeve poudarili, da priprave na začetek novega šolskega leta potekajo aktivno in da bistvenih novosti pri pedagoškem delu ne bo, bo pa novost pogoj PCT,« poroča STA. 

Pod interpelaciji Dikaučiča in Kustečeve je podpise prispevalo 43 poslancev iz poslanskih skupin LMŠ, SD, Levica, SAB, pa tudi vsi štirje nepovezani poslanci (NeP).


Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh