Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Irak: na planoti Ur nastaja nova krščanska romarska cerkev

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 13. 07. 2021 / 08:25
Oznake: Cerkev, Družba, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.07.2021 / 09:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Irak: na planoti Ur nastaja nova krščanska romarska cerkev
Papež Frančišek je 6. marca letos molil na iraški planoti Ur FOTO: Vatican Media

Irak: na planoti Ur nastaja nova krščanska romarska cerkev

Planota Ur na jugu Iraka je domovina svetopisemskega očaka Abrahama, ki ga za svojega praočeta priznavajo tri velike svetovne religije.

Krščanski verniki v Iraku bodo na planoti Ur v iraški pokrajini Dhi Qar dobili novo romarsko cerkev. Postavili naj bi jo na kraju, kjer se je začelo potovanje preroka Abrahama v obljubljeno deželo. Projekt je bil deležen tudi podpore s strani kaldejskega patriarha kardinala Louisa Raphaela I. Saka, kot poročanje vatikanske agencije Fides povzema avstrijski Kathpress. 

Za romarskim projektom stoji kaldejski inženir Adour Ftouhi Boutros Katelma, ki je poskrbel tudi za finančna sredstva, potrebna za izvedbo projekta. Predsednik iraške vlade Mustafa al Kadhimi naj bi že dal svoje privoljenje za postavitev novega objekta.

Papež je planoto Ur obiskal 6. marca letos, tam ga je sprejel veliki ajatola Ali al-Sistani.

Nova romarska cerkev naj bi se imenovala »Ibrahim al Khalil« (Abraham, oče vseh vernikov), poleg nje pa naj bi postavili tudi dvorano za romarje, ki jo bodo poimenovali po papežu Frančišku. Papež je planoto Ur obiskal 6. marca letos, tam pa ga je sprejel veliki ajatola Ali al-Sistani. 

V mestu, ki je močno prežeto z zgodovino, je sveti oče v nagovoru vse zbrane spodbudil k medverskemu razumevanju. Planota Ur na jugu Iraka je domovina svetopisemskega očaka Abrahama, ki ga za svojega praočeta priznavajo tri velike svetovne religije.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh