Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iran prizadela dva močna potresa

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 14. 11. 2021 / 17:44
Oznake: Družba, Nesreča, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.11.2021 / 17:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Iran prizadela dva močna potresa
Potresa sta po doslej znanih podatkih zahtevala eno smrtno žrtev FOTO: Twitter/EMSC

Iran prizadela dva močna potresa

Južni del Irana sta danes prizadela dva močna potresa, ki sta zahtevala najmanj eno življenje, na prizadetem območju pa povzročila precejšnjo paniko med prebivalci.

Kot poroča STA, sta prvi potres z močjo 6,4 in drugi potres z močjo 6,3 po Richterjevi lestvici po podatkih iranske seizmološke službe stresla provinco Hormozgan ob Hormuški ožini.

Potresa sta po doslej znanih podatkih zahtevala eno smrtno žrtev, obseg gmotne škode pa za zdaj še ni jasen.

Potresa sta po doslej znanih podatkih zahtevala eno smrtno žrtev: 22-letni moški je umrl ob padcu z električnega droga v Bandar-Abasu, glavnem mestu Hormozgana. Na prizadetem območju je več reševalnih ekip iranskega Rdečega polmeseca, a obseg škode za zdaj ni jasen. Zaradi močnih popotresnih sunkov so oblasti prebivalcem prizadetih območij svetovale, naj se zaenkrat ne vračajo na svoje domove.

V Bandar-Abasu, kjer je večina prebivalstva šla na ulice, je razpokanih več stavb, po navedbah iranske televizije pa so potrese čutili tudi v sosednjih pokrajinah Kerman in Fars. Prizadeto območje je 45 minut po obeh potresih močno stresel še popotresni sunek z močjo 4 po Richterjevi lestvici. Iran leži na mejah več tektonskih plošč in ga prečkajo številni prelomi, zato so potresi na tem območju razmeroma pogosti.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh