Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Irska škofija vzpodbuja za nove duhovne poklice na Facebooku

Objava: 24. 03. 2009 / 09:05
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Irska škofija vzpodbuja za nove duhovne poklice na Facebooku

Irska škofija Ferns začenja z zanimivo kampanjo za pridobitev novih duhovnih poklicev, ki jo bo izpeljala kar na spletni strani Facebook. S kampanjo želi ljudem sporočiti, da Irska nujno potrebuje novih duhovnih poklicev.

Škof Denis Brennan je minuli teden na tiskovni konferenci povedal, da njihov načrt dokazuje, kako je škofija pripravljena delovati v 'resničnem svetu'. Kot pravi, 'sam Bog ve, koliko življenj se bo dotaknilo naše sporočilo. Božji klic je skrivnostna stvar'.

Skupina podpornikov kampanje, med njimi je tudi oče Joseph McGrath, pa je predstavila načrt dela. Uporabniki Facebooka, ki živijo v škofiji, bodo na svojo spletno stran dobivali poklicne informacije, obenem pa bodo duhovniki obiskovali šole, kjer bodo govorili o svojem poslanstvu in poklicu.

Kampanja je del projekta, ki nosi naslov ‘Leto poklicev v irski Cerkvi’ in ga podpira Irska škofovska konferenca. Projekt se je začel 13. aprila lani, zaključil pa se bo letošnjega 3. maja. Irsko semenišče sv. Patrika je napovedalo poseben dan odprtih vrat za vse tiste, ki razmišljajo o duhovniškem poklicu, in sicer na nedeljo duhovnih poklicev, 3. maja.

Oče McGrath pojasnjuje, da je kampanja škofije Ferns del strategije, kako postaviti temelje za duhovništvo v prihodnosti. Začenjajo že zdaj, saj ‘ne želijo dirke, ampak maraton; projekt se bo nadaljeval še leta’.

Število novo posvečenih duhovnikov na Irskem v zadnjih letih naglo upada, škofijski duhovniki pa se približujejo starosti za upokojitev, zato škofije nujno potrebujejo novih poklicev. Oče McGrath vzpodbuja brate duhovnike, naj svoj poklic predstavljajo pozitivno in z navdušenjem, saj je to najpomembnejši vir škofijske kampanje.


Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh