Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Irski parlamentarci zavračajo vabilo papežu

Objava: 14. 02. 2012 / 09:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Irski parlamentarci zavračajo vabilo papežu

Predlog so predstavili člani opozicijskih strank.

Poslanci zgornjega doma irskega parlamenta so zavrnili predlog za uradno vabilo papežu Benediktu XVI. za obisk na Irskem. Razlog za zavrnitev je, da so pobudo senatorja opozicijske stranke Fianna Fail, Jima Walsha, izrecno označili kot znamenje zoper vladno politiko, je poročal irski časnik ‘The Irish Times’.

Walsh je med drugim opozoril na parlamentarni govor predsednika vlade Ende Kennyja konec lanskega julija, v katerem je Kenny ostro obsodil Vatikan zaradi neustreznega odziva na primere spolnih zlorab.

Predlog za papežev obisk so v zgornjem domu parlamenta v Dublinu predstavili člani opozicijskih strank Fianna Fail in Sinn Fein. Dva neodvisna poslanca, ki sta predlog sprva podpirala, sta se po Walshevi razlagi ponovno premislila.

Na Irskem že nekaj časa ugibajo, ali bo Benedikt XVI. lahko obiskal irsko Cerkev, ki jo je popolnoma pretresel škandal glede spolnih zlorab. Možen povod za obisk bi bil svetovni evharistični kongres, ki ga v Dublinu prirejajo med 10. in 17. junijem. Dublinski nadškof Diarmuid Martin tovrstno papeževo potovanje ocenjuje kot prerano in se pri tem sklicuje na papeževe izjave. Irski primas kardinal Sean Brady pa po drugi strani papežev obisk zagovarja. V Vatikanu še ne delajo načrtov o papeževem obisku na Irskem.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh