Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»ISIS je satan«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 11. 2015 / 12:50
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
»ISIS je satan«

»ISIS je satan«

Rimski eksorcist: kot kristjani se proti tej zveri borimo z duhovnimi sredstvi.

Znani rimski eksorcist Gabriele Amorth je v nedavni objavi na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je »Islamska država sam satan«, ob tem pa je pod vprašaj postavil pomanjkanje odziva zahodnih držav na početje islamskih skrajnežev.



»ISIS je satan. Stvari se najprej zgodijo na duhovni ravni, nato pa se udejanijo na zemlji«, je zapisal oče Amorth. Po njegovem mnenju obstajata »zgolj dve duhovni področji: Sveti Duh in demon«. Kot piše, se demon pojavi, »ker se zlo pojavlja v različnih oblikah: politični, verski, kulturni, navdihuje pa ga ena sama stvar: hudič. Kot kristjan se proti tej zveri borim z duhovnimi sredstvi«.

»Politični svet, ki se danes očitno premalo odziva na množične pokole kristjanov, se bo moral zoperstaviti tudi ISISu in to bo moral storiti na drugačen način. Če se islamsko skrajništvo širi tako kot trdijo teroristi, se lahko vprašamo, kaj je zahod počel v zadnjih dvajsetih letih.«

Duhovnik, ustanovitelj Mednarodnega združenja eksorcistov, je pojasnil, da satan »neprestano govori, kako obvladuje svet, ob čemer govori resnico. Svetopisemsko gledano smo v poslednjih dneh in zverina deluje s polno paro«.

»ISIS je nadzor nad največjim krščanskim mestom v Iraku, Karakošem, prevzel avgusta lani, zaradi česar je mesto zapustilo več deset tisoč ljudi. Teroristična skupina preganja in pobija kristjane in druge verske manjšine v delih Sirije in Iraka.

90-letni oče Amorth je v zadnjih 29 letih opravil že več kot 70.000 eksorcizmov. Številka je tako visoka, ker postopek predvideva večkratno srečanje z obsedenim človekom, vsakokrat pa se obred beleži kot posamezni primer.

Oče Amorth je že večkrat govoril o nevarnostih za ljudi, ki več ne verjamejo v hudiča, obžaluje pa tudi, da na svetu primanjkuje eksorcistov.


Vir: CNA
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh