Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iskrica: Dobri odnosi v družini

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 19. 11. 2020 / 15:14
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.11.2020 / 13:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Iskrica: Dobri odnosi v družini

Iskrica: Dobri odnosi v družini

Kako se v »koronačasu« izogniti družinskim nesoglasjem?

FOTO: Pexels.


Spet smo v obdobju epidemije, kar pomeni, da smo primorani večino časa preživeti doma. Stresna služba, šolanje od doma, jokajoči dojenčki ali trmasti najstniki … Ko smo »vsi na kupu«, pogosto pride do kakšnih nesoglasij, kajne?

Na Facebook strani župnije Brdo in Zlato Polje so zato objavili seznam pravil, ki se jih je vredno držati v tem času. »Pogosto se smejmo, bodimo potrpežljivi drug z drugim, drug drugega podpirajmo, govorimo resnico in si ob napakah odpuščajmo.« To so le nekateri nasveti, ki so jih zapisali.



Kako pa je pri vas doma? Bi dodali še kakšno pravilo? Katero pravilo najlažje izpolnjujete in katero vam še dela težave?

Prihajajoči adventi čas (ne pozabimo, da nas do začetka adventa loči le še dober teden!) je odlična priložnost za to, da izboljšamo svoje medsebojne odnose.

Morda lahko v vaši družini izdelate podoben plakat in ga postavite na vidno mesto. Ne pozabimo pa tudi na tiste, ki so osamljeni ali živijo v težkih družinskih razmerah. Pokličimo jih in jim povejmo, da mislimo nanje! Priložnosti za dobra dela je v teh »koronačasih« prav gotovo več kot dovolj.


Preberite še:
- Iskrica: papež in »telefončki«
- Iskrica: blagoslov ali »petka« (VIDEO)

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh