Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Islamski begunci v Nemčiji se množično krščujejo

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 23. 09. 2015 / 12:05
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Islamski begunci v Nemčiji se množično krščujejo

Spreobrnitev med novimi islamskimi priseljenci ne velja kot »trend«, najpogostejša je med »starejšimi« begunci iz Irana.

V Nemčiji se vse več islamskih beguncev spreobrača v krščanstvo. Zgolj v Berlinu je več sto Irancev in Afganistancev prejelo zakrament svetega krsta, kot v svoji zadnji izdaji poroča nemški časnik Focus. Mnogi med njimi pojasnjujejo, da jih je do te odločitve privedla pristna vera. Obenem pa jim spreobrnjenje povečuje možnosti, da bodo lahko ostali v Nemčiji. Če bi se bili primorani vrniti v domovino, bi bili tam zaradi nove vere deležni krutega preganjanja. Tako v Iranu kot v Afganistanu je za spreobrnjenje iz islama v krščanstvo zagrožena smrtna kazen. S tem argumentom se zmanjšuje verjetnost, da bodo spreobrnjene Irance in Afganistance izgnali iz Nemčije.



Vodja duhovne oskrbe za Irance pri evangeličanski deželni Cerkvi v Hannovru, pastor Günther Oborski, je za nemško katoliško agencijo KNA povedal, da med iranskimi begunci trenutno prevladuje »trend« za prejemanje svetega krsta. Ta je »dosti močnejši kot denimo pred 15 leti«. Duhovna oskrba Irancev obstaja od leta 1979, kot posledica Islamske revolucije, po kateri je vse več Irancev zapustilo domovino in prišlo v Nemčijo. Od leta 2003 oskrbo vodi Oborski, odtlej pa se je v krščanstvo spreobrnilo 2.000 Irancev in število še vedno narašča. Kot je pojasnil Oborski, »zanimanje za krščansko vero narašča tudi med priseljenci iz Afganistana«.

Pastor je v pogovoru spomnil, da je »iranska duša bližje krščanstvu kakor islamu«. Navsezadnje je bila polovica Irancev nekdaj kristjanov. Njihova občestva sodijo med najstarejše krščanske skupnosti na svetu.

Posebnega nagnjenja k spreobrnjenju med muslimani, ki v zadnjem času prihajajo v Nemčijo, pa ne opažata ne evangeličanska ne katoliška Cerkev. Koliko jih na leto prejme zakrament svetega krsta, zaenkrat ni natančnih podatkov. Nemška škofovska konferenca, ki je izredno predstavila številke izpred šestih let, je leta 2009 zabeležila 300 krstov nekdanjih muslimanskih vernikov.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh