Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Italija na robu brezna evtanazije'

Objava: 05. 02. 2009 / 11:08
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Italija na robu brezna evtanazije'

Kot smo že poročali, v Italiji v teh dneh teče razprava o 38-letni Eluani Englaro, ki že od leta 1992 po hudi prometni nesreči leži v komi. Njen oče si že nekaj let prizadeva, da bi njegovi hčeri dovolili umreti. Novembra lani je italijansko sodišče odobrilo prekinitev umetnega hranjenja, vendar vse do pred kratkim nobena klinika v Italiji ni bila pripravljena prevzeti te odgovornosti.

V teh dneh pa je klinika v Vidmu, kamor so pacientko Englaro že premestili, izrazila pripravljenost, da izvede postopek prekinitve umetnega hranjenja. Cerkev to označuje kot evtanazijo, saj bi pri tem Eluanino že tako izmučeno telo izstradali do smrti. V luči teh dogodkov predsednik italijanske škofovske konference, kardinal Angelo Bagnasco, Italijo vidi 'na robu brezna evtanazije'. Po besedah kardinala je to težak in žalosten trenutek za vso Italijo.

Italijanski minister za zdravje Maurizio Sacconi je napovedal, da bo preveril pooblastila ustanove, ki je sprejela Eluano, saj naj bi po njegovih besedah paciente premeščali le v primeru, ko to zahteva medicinska oskrba. Območni vladi Furlanije – Julijske krajine je že zastavil vprašanje, ali v ta kontekst sodi tudi napovedana pomoč pri evtanaziji.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh