Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijani zavlačujejo z zakonom o evtanaziji

Objava: 04. 03. 2009 / 15:31
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijani zavlačujejo z zakonom o evtanaziji

Italijanski senat je preložil razpravo o zakonskem osnutku, ki bo urejal področje evtanazije in obravnavo pacientov v komi. Kot je poročala italijanska televizija, zaenkrat velja dogovor, da se razprava nadaljuje 19.marca. Glasovanje o predlogu sprememb naj bi se začelo 24.marca.

Ob primeru pacientke Eluane Englaro (o njej smo nekajkrat poročali tudi na naši spletni strani)so evtanazija in uredbe, ki predpisujejo medicinske ukrepe ob iztekanju življenja, v Italiji postale predmet narodne razprave. 38-letna Englarova je po 17 letih kome umrla 9.februarja letos v Vidmu, potem ko je njen oče pridobil soglasje sodišča, da Eluani prekinejo oskrbo z umetno prehrano. Politiki in cerkveni predstavniki v Italiji so ponovno zahtevali zakonske okvirje za urejanje tovrstnih vprašanj.

Predlog zakona, ki ga bodo obravnavali v italijanskem senatu, je sestavil kardiolog in senator Raffaele Calabro, član Berlusconijeve stranke. Osnutek zakona vključuje prepoved tako aktivne in pasivne evtanazije kot tudi samomora s pomočjo drugega človeka. Hkrati naj bi bilo prepovedani ukrepi za medicinsko neutemeljeno podaljševanje življenja pri smrtno obolelih. To pa izključuje oskrbo s prehrano; tudi po predhodno izraženi volji pacienta, naj njegovega življenja ne podaljšujejo s pomočjo aparatov, naj oskrbovanje z umetno prehrano ne bi bilo prekinjeno.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh