Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanska Karitas nasprotuje prisilni vrnitvi afriških beguncev

Objava: 11. 06. 2009 / 08:17
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanska Karitas nasprotuje prisilni vrnitvi afriških beguncev

Nasprotovanje italijansko-libijski ‘begunski navezi’

Italijanska Karitas je ostro obsodila prisilno vrnitev beguncev v njihovo afriško domovino. Kot so poročali italijanski mediji, predsednik dobrodelne organizacije, Vittorio Nozza, obtožuje italijanske oblasti, da so se namenile utirati pot v boju proti ilegalnim priseljencem. Vladi očita, da je popolnoma spremenila svoje stališče do preteklosti.

Novi predpisi in prisilna vrnitev begunskih ladij v Libijo so bili deležni negativnega odziva tudi v mednarodni politiki. Italija je z Libijo sklenila sporazum o vračanju beguncev. Libija sodi med države, ki leta 1951 niso podpisale Ženevske konvencije o beguncih.

Libijski predsednik Moamer Gadafi je te dni na državnem obisku v Italiji. Številne organizacije so napovedale protestne shode proti italijansko-libijski navezi pri vprašanjih migracije.

Predsednik italijanske Karitas se pritožuje, da so begunci, ki v Italijo prispejo prek Sredozemskega morja, pogosto že bili deležni hudega nasilja. Večina žensk in številna mladoletna dekleta so bile na begu večkrat posiljene. Pri prisilni vrnitvi jih ‘mlatijo kot pse’, zvežejo in v tovornjakih prepeljejo v begunska taborišča. Tam nadzorno osebje zaradi neznosnega smradu nosi plinske maske.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh