Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanski predsednik Napolitano na obisku pri papežu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 25. 02. 2013 / 09:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanski predsednik Napolitano na obisku pri papežu

Obisk Giorgia Napolitana je bil zadnja politična avdienca papeža Benedikta XVI.

V svoji zadnji politični avdienci je papež Benedikt XVI. minulo soboto sprejel italijanskega predsednika Giorgia Napolitana. Tik pred poldnevom je državni poglavar v spremstvu svoje soproge Clio prispel v Apostolsko palačo na zaključni obisk pri svetem očetu. Po navedbah iz Vatikana je srečanje minilo v 'prisrčnem in intenzivnem ozračju'. Odnos med obema poglavarjema sta zaznamovala veliko vzajemno spoštovanje in dolgotrajna povezanost.

Predsednik Napolitano je papežu še enkrat izrazil hvaležnost italijanskega ljudstva za njegovo povezanost in bližino v težkih trenutkih ter za njegovo visoko versko in moralno služenje. Ta povezanost naj se po besedah italijanskega predsednika nadaljuje tudi v prihodnjih letih. Papež se je predsedniku in soprogi iskreno zahvalil za njuno prijateljstvo in predsedniku ob tem izrekel najboljše želje za blagor Italije, posebno v tem času velikih odločitev.

Odnos petinosemdesetletnega papeža in dve leti starejšega Napolitana sta od nekdaj zaznamovala veliko vzajemno spoštovanje in dolgotrajna povezanost. Cerkveni poglavar in nekdanji predsednik italijanskih komunistov sta se redno sestajala za medsebojno izmenjavo mnenj.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh