Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanski škofje po hudih požarih molijo za Sardinijo

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 29. 07. 2021 / 17:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2021 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Italijanski škofje po hudih požarih molijo za Sardinijo
Arbatax je največji zaselek na Sardiniji FOTO: Vatican Media

Italijanski škofje po hudih požarih molijo za Sardinijo

Po uničujočih požarih na Sardiniji so italijanski škofje tamkajšnjemu prebivalstvu zagotovili svojo solidarnost in bližino.

Predsednik Italijanske škofovske konference, kardinal Gualtiero Bassetti, pa je danes spomnil tudi na nedavne poplave na severu Italije. Skrajni čas je, je po navedbah avstrijskega Kathpressa izjavil škof v Perugii, da začnemo bolje skrbeti za »mater zemljo«. Spodbudil je k »večjemu spoštovanju darov stvarstva«, družba pa mora po njegovih besedah sprejeti nov življenjski slog in »premagati skušnjave sebičnosti, ki iz nas delajo plenilce«.

Vnovično pogozdovanje Sardinije bi po ocenah izvedencev lahko trajalo tudi 15 let.

V preteklih dneh so obširni požari uničili več kot dvajset tisoč hektarjev gozdov in kmetijskih zemljišč na otoku Sardinija, ki je sicer priljubljen turistični cilj. Številni ljudje so izgubili svoje domove, pogorela so mnoga podjetja, v ognjenih zubljih je poginilo na stotine živali, ki predstavljajo vir preživetja in temeljni vir za gospodarstvo celotnega območja. Vnovično pogozdovanje otoka bi po ocenah izvedencev lahko trajalo tudi 15 let. Italijansko državno tožilstvo med drugim opravlja poizvedbo zaradi morebitnega povzročanja požarov iz malomarnosti.

Italijansko državno tožilstvo opravlja tudi poizvedbo zaradi morebitnega povzročanja požarov iz malomarnosti.

Med najbolj prizadetimi je škofija Alghero-Bosa, skupaj z nekaterimi predeli na področjih Oristano, Ogliastra in Sassarese.

Lombardija pod vodo

Na severu Italije pa je bilo zaradi močnega deževja poplavljenih več območij, težave so povzročali tudi zemeljski plazovi. V določenih delih Lombardije so pristojne oblasti razglasile izredno stanje. Ulice so bile neprehodne, ljudje pa so več dni ostali zaprti na svojih domovih.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh