Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanski škofje podpirajo gradnjo mošej

Objava: 30. 05. 2011 / 07:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanski škofje podpirajo gradnjo mošej

Pomembno pa je, da dejavnosti v mošeji ‘niso v nasprotju z ustavo in zakoni republike Italije’.

Italijanska škofovska konferenca v temelju nima nikakrših zadržkov do gradnje mošej. Škofje se zavedajo osnovne pravice do verske svobode, je pojasnil generalni tajnik konference, škof Mariano Crociata. In mošeja po njegovih besedah ‘ni le prostor molitve, pač pa tudi središče za druženje in kulturne dejavnosti, ki ustreza potrebam islamske skupnosti’. Pomembno pa je, da dejavnosti v mošeji ‘niso v nasprotju z ustavo in zakoni republike Italije’. Škof Crociata je svojo izjavo predstavil minuli teden v povezavi s trenutno vročo razpravo o gradnji mošeje v Milanu.

Pred drugim krogom lokalnih volitev je kandidatka predsednika vlade, Silvia Berlusconija, milanska županja Letizia Moratti, izrazila svoje nasprotovanje do izgradnje nove mošeje, saj bi ta po njenih besedah na sever ‘privabila islamske skupine iz celotne Italije in stanja ne bi bilo več moč nadzirati’.

Kandidat levice, Giuliano Pisapia, pa je podprl željo islamske skupnosti. Ob tem je predsednik vlade Berlusconi opozoril, kako ‘ne smejo dopustiti, da bi se italijanska finančna prestolnica prelevila v islamsko cigansko prestolnico’.

V prvem krogu volitev je Giuliano Pisapia zbral 48% glasov vseh volilcev, Morattijeva pa okoli 42%.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh