Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanski škofje postavljajo mafijo na sramotilni steber

Objava: 18. 11. 2009 / 10:56
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanski škofje postavljajo mafijo na sramotilni steber

Mafijska združenja so označili kot 'dramatično utelešenje zla in greha'

Italijanski škofje so mafijska združenja označili kot 'dramatično utelešenje zla in greha'. V dokumentu, ki ga je izdala Italijanska škofovska konferenca, so zapisali, da številni ljudje že podlegajo skušnjavi in o tej težavi sploh več ne razpravljajo, ali pa se omejijo zgolj na to, da o mafiji govorijo kot o 'starem nepremagljivem zlu'. Dokument Italijanske škofovske konference so še pred njegovim izidom predstavili v najnovejši izdaji katoliškega časopisa 'Famiglia Cristiana'.

Organizirani kriminal ne sme narekovati dogajanja v gospodarstvu in politiki, pišejo škofje v še ne objavljenem dokumentu. Cerkev zato obsoja napačno predstavo o časti mafijcev in vsesplošno razširjeno 'omerto', molk o početju članov mafijskih združenj. Po navedbah časnika naj bi dokument izšel v začetku prihodnjega leta, škofje pa so o njem razpravljali pretekli teden na svojem 60. srečanju v Assisiju. Povod za izdajo novega dokumenta naj bi bila dvajseta obletnica izjave Italijanske škofovske konference o težavah na italijanskem jugu.

Škofje so spomnili na dejstvo, da je mafija v zadnjih dvajsetih letih v svojo pest dobila že celoten jug države, državnim oblastem odvzela vse pristojnosti in na jugu uvedla svojo lastno 'upravo'.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh