Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italiji grozi demografski samomor?

Objava: 12. 10. 2011 / 07:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italiji grozi demografski samomor?

Predsednik Italijanske škofovske konference, kardinal Bagnasco, vzroke vidi globlje od trenutne gospodarske krize.

Po besedah predsednika Italijanske škofovske konference, kardinala Angela Bagnasca, zaradi upadanja števila rojstev 'Italiji grozi demografskii samomor'. Vzrok za tovrstne težnje v razvoju ni le v trenutni gospodarski krizi, pač pa tudi v 'kulturni in moralni revščini', je minuli teden v italijanski prestolnici pojasnil kardinal. Ta revščina se je začela že dolgo pred gospodarsko krizo.

Predsednik Italijanske škofovske konference je zato izrazil zahtevo po 'radikalni spremembi prioritet'. Naraščajoče potrošništvo in vedno manjše število otrok ne bosta pripomogla k izboljšavi gospodarskega stanja, je kardinalove besede navedel rimski časnik 'Il Messaggero'. Kardinal Bagnasco je opozoril tudi na dejstvo, da stopnja rodnosti upada malce počasneje zgolj na račun otrok priseljencev.

Kardinal je svoje razmišljanje o demografski prihodnosti Italije podal na predstavitvi poročila o demografskih spremembah v Italiji, ki ga je pripravila Italijanska škofovska konferenca. Najnovejši podatki Narodnega statističnega urada kažejo, da je bilo leta 2009 povprečno število otrok pri ženski 1,41. Italijanke so tega leta rodile okoli 471.500 otrok, ženske drugih narodnosti v Italiji pa
97.300.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh