Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijo prizadel hud potres

Objava: 07. 04. 2009 / 08:04
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijo prizadel hud potres

Osrednjo italijansko pokrajino Abruzzi je včeraj v zgodnjih jutranjih urah stresel hud potres z močjo 5,8 stopnje po Richterjevi lestvici. Sožalje in sočutje vsem prizadetim je izkazal tudi papež Benedikt XVI., ki ga je številna izguba človeških življenj globoko prizadela.

Najhuje je prizadeto mesto L’Aquilla, življenje je izgubilo najmanj 50 ljudi, okoli 50.000 prebivalcev pa je ostalo brez strehe nad glavo. Potresu je sledilo veliko število popotresnih sunkov, kar je močno otežilo reševanje ponesrečencev. Včeraj je reševalna akcija potekala ves dan, saj naj bi bilo pod ruševinami še veliko žrtev. Poškodovanih je tudi veliko cerkva, med njimi aquilska katedrala, pa nadškofijska palača in sedež Karitas.

Papež je v telegramu aquilskemu nadškofu Giuseppeju Molinariju izrazil svojo globoko prizadetost zaradi številnih žrtev, predvsem otrok. Pohvalil je zavzetost reševalcev, ki se po svojih najboljših močeh trudijo najti preživele, svojcem žrtev pa je podelil svoj apostolski blagoslov.

Med žrtvami potresa je najverjetneje tudi opatinja samostana klaris iz Paganice, sestra Gemma Antonucci. Pod seboj so jo pokopale ruševine, ko se je zrušila streha samostana.

Italijanska Karitas poroča, da so ljudje v Abruzzih še silno prestrašeni, saj so pretrgane številne povezave s pokrajino, prebivalci pa iz središča mesta bežijo na polja v okolici L’Aquile.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh