Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Iustitita et Pax’: Človekovo dostojanstvo je kriterij pri evropskih volitvah

Objava: 13. 05. 2009 / 13:45
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Iustitita et Pax’: Človekovo dostojanstvo je kriterij pri evropskih volitvah

Pričakovan odločen nastop kandidatov proti revščini in za varovanje okolja

Evropske komisije ‘Iustitia et Pax’ so pozvale k sodelovanju na volitvah v Evropski parlament. Državljani naj bi izbirali kandidate, ki se zavzemajo za človekovo dostojanstvo in mir, je včeraj v Parizu pojasnil predsednik evropske komisije, francoski nadškof Gerard Defois.

Komisije ‘Iustitia et Pax’ pri evropskih škofovskih konferencah zahtevajo odločen nastop Evropske zveze pri zavzemanju za človekove pravice, človekovo dostojanstvo, proti revščini in za varovanje okolja. Kot je povedal Defois, je potrebno pri reševanju gospodarske krize v ospredje postaviti predvsem potrebe delavcev, njihovih družin in najšibkejših članov družbe. Naraščajočo neenakost med revnimi in bogatimi naj bi čimprej odpravili.

Komisije pozivajo kandidate in volilce, naj vztrajajo pri začeti načrtovani pomoči za odpravo krize. Trenutni izzivi okoljevarstvene in podnebne politike namreč ogrožajo milijone ljudi, kot tudi prihodnje rodove.

Pomembneje kot kdajkoli je, da Evropski parlament prevzame aktivno vlogo pri stanovitnem razvoju. Glede preseljencev in azilantov pa škofovske komisije zahtevajo pravično in človeško obravnavo vseh prosilcev za azil, beguncev in preseljencev.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh