Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Izberimo preprost življenjski slog'

Objava: 05. 12. 2011 / 08:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Izberimo preprost življenjski slog'

Po papeževih besedah je v adventu pomembno, da vstopimo vase in iskreno preverimo svoje življenje.

Adventno pričakovanje Gospodovega prihoda po besedah papeža Benedikta XVI. ne pomeni, da moramo biti ob tem povsem nedejavni. Kristjani bi morali svoje življenje še toliko bolj na novo usmeriti k Bogu in ga spustiti k sebi, je sveti oče dejal v včerajšnjem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Kot zgled je postavil Janeza Krstnika, ki je v Novi zavezi predstavljen kot 'izjemno asketska figura', poročajo pri Radiu Vatikan. Način življenja Janeza Krstnika naj bi kristjane vabil, da izberejo zmeren in preprost življenjski slog, še posebno v pripravi na praznovanje božiča, ko je namreč Gospod, kot bi rekel apostol Pavel 'bogat kot je bil, pa je zaradi vas postal ubog, da bi vi obogateli po njegovem uboštvu '(2Kor 8,9).

Janezovo poslanstvo je bilo, da je pozival k spreobrnjenju. Njegov krst je namreč vezan na goreče povabilo k novemu načinu razmišljanja ter delovanja, ter je obenem naznanilo Božje sodbe in skorajšnjega prihoda Mesije. Janezov poziv je torej globlji in gre onkraj preprostega poziva po zmernem načinu življenja. Kliče namreč k notranji spremembi, ki se začne s priznanjem in izpovedjo lastnega greha. Medtem ko se pripravljamo na Božič, je pomembno, da vstopimo vase in iskreno preverimo svoje življenje ter pustimo, da nas osvetli svetloba, ki prihaja iz Betlehema.

Po končani molitvi angelovega češčenja je Benedikt XVI. vse zbrane vernike pozval k solidarnosti z begunci in brezdomci, ki morajo pogosto pod prisilo zapustiti svojo deželo ali pa se odpovedati narodni pripadnosti. Kot je dejal sveti oče, sam moli za vse ljudi, ki so izpostavljeni velikim težavam in nevarnostim zaradi zaščite in pomoči soljudem v stiski. Papež je ob tem spomnil na petdeseto obletnico Mednarodne organizacije za migracije, šestdesetletnico Konvencije o statusu beguncev ter petdeseto obletnico Konvencije o zmanjšanju primerov brezdomstva, ki jih na današnji dan obhajajo v Ženevi.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh