Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izbrane vsebine: verski program na TV in radiu (4.-10. november)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 03. 11. 2023 / 09:35
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2023 / 12:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izbrane vsebine: verski program na TV in radiu (4.-10. november)

Izbrane vsebine: verski program na TV in radiu (4.-10. november)

Izbor TV in radijskih oddaj, ki si jih boste lahko ogledali oz. jim prisluhnili od sobote, 4., do petka, 10. novembra. Celoten spored prelistajte v novi številki priloge Naša družina.

Življenje – smisel in umiranje

Za življenje 

Radio Ognjišče v soboto, 4. 11., ob 11.00 

Prvi novembrski praznični dnevi so posvečeni bistvenim sestavinam našega bivanja: življenju, njegovemu smislu in umiranju. Z mislijo in spominom na vse, ki so bili nekoč del našega življenja, pa jih danes ni več z nami, se bomo pogovarjali z našim rednim gostom frančiškanom p. dr. Christianom Gostečnikom in poslušalci.

Prijazen pred kamero in za njo

Naš gost

Radio Ognjišče v soboto, 4. 11., ob 17.00

V oddaji, ki jo pripravlja Jure Sešek, boste spoznali Maria Galuniča, enega izmed najbolj priljubljenih televizijskih osebnosti pri nas, enega redkih, ki mu je uspelo več kot trideset let ostati pri vrhu priljubljenosti. Sodeloval je pri desetih različnih oddajah, vodil skoraj trideset festivalov, trenutno pa je tisti, ki modrim glavam zastavlja vprašanja v kvizu Joker. Bil je prvi, ki nam je predstavil šov, v katerem smo spoznavali pevske talente, mnogi med njimi so danes prave zvezde. Spoznali boste njegove štajerske korenine, vez z Ljubljano, ljubezen do jezika, knjig in strast do potovanj. V njegovi izjemno bogati karieri so odtisi študentskih začetkov, mnoge medijske nagrade, urednikovanje in še kaj. Kdor ga pozna, pravi, da je prijazen in dobronameren tudi za kamero, da je dober prijatelj, pri svojem delu pa profesionalec in pol. Se spomnite razvedrilnih oddaj Nedeljskih 60, Zoom, Mario in Spet doma? Prisluhnite gostu in prebudili boste lepe spomine.

Celoten spored prelistajte v novi številki priloge Naša družina.

Dan spomina na pokojne in žalovanja

Sledi večnosti

Radio Slovenija Prvi v soboto, 4. 11., ob 19.00

V novembru obeležujemo praznik Vseh svetih, ki je tudi dan spomina na umrle, ki so se poslovili od tega zemeljskega sveta. Kaj simbolizira ta dan v letu in čemu nas spodbuja? Kaj je žalovanje, za bližnjimi? Od kod črpati moč za to? O tem s predavateljem na Teološki fakulteti jezuitom dr. Ivanom Platovnjakom.

Na zahvalno nedeljo – Te Deum Heinichena in Purcella

Musica sacra

Radio Slovenija Ars v nedeljo, 5. 11., ob 9.25

Najbolj poznan spev zahvalne nedelje je Te Deum laudámus (Tebe Boga hvalimo), čeprav se ga danes pri liturgiji le še redko izvaja v celoti. Na koncertnih odrih oz. pri koncertnih izvedbah pa ga slišimo pogosto. Tokrat boste lahko prisluhnili dvema baročnima deloma – Te Deumu nemškega skladatelja in teoretika Johanna Davida Heinichena in Te Deumu njegovega angleškega sodobnika Henrya Purcella, začetnika tako imenovanega angleškega novega sloga. Obe kompoziciji prevevata maestetičnost in čustva hvaležnosti.

Po sinodi

Obzorja duha

TV SLO 1 v nedeljo, 12. 11., ob 11.25

V Vatikanu je od 4. do 29. oktobra potekalo 16. redno generalno zasedanje škofovske sinode. Več kot 350 žensk in moških z vsega sveta je izmenjalo izkušnje o skupni hoji Cerkve glede na izzive družbe in časa. Sinoda, ki poteka od leta 2021 na temo občestvo, sodelovanje in poslanstvo, se bo končala oktobra prihodnje leto. Lani so potekala srečanja po celinah, pred tem po škofijah. Čemu bo namenjen čas priprave plenarnega sinodalnega zasedanja? Pri oznanjevanju evangelija v novem pastoralnem letu tudi škofije pri nas iščejo poudarke glede na izzive lokalnih Cerkva.

300 let od rojstva Števana Küzmiča

Sedmi dan

Radio Slovenija Ars v nedeljo, 5. 11., ob 18. 05

Letos mineva 300 let od rojstva Števana Küzmiča, evangeličanskega duhovnika, pisatelja, prevajalca in učitelja. Njegov prevod Nove zaveze iz grščine v prekmurščino je življenjsko delo. S tem prevodom je prekmurščini postavil knjižne temelje, predvsem pa vernicam in vernikom omogočil branje božje besede v maternem jeziku. O Küzmičevi skrbi za vero v materinščini bo v oddaji premišljeval evangeličanski duhovnik iz ljubljanske evangeličanske gmajne mag. Geza Filo.

Gala koncert Radia Ognjišče

Neposredni prenos iz Cankarjevega doma

Radio Ognjišče v nedeljo, 5. 11., ob 19.00

Prazniki so začimba življenja. Na 29. Gala koncertu bomo za vas pripravili vrsto namigov za praznovanje. Dan lahko naredimo poseben zaradi obletnice rojstva ali poroke, lahko se spomnimo tudi na prijeten dogodek, začeto prijateljstvo, lep izlet ... slavimo pa lahko tudi življenje sámo. Praznujmo!

Življenje na Jezusovem otoku

Dokumentarni film

Exodus TV v torek, 7. 11., ob 20.00

Ta dokumentarni film pripoveduje resnično zgodbo o misijonarskem pastorju Scottu Campbellu, čigar ambiciozne sanje o uspehu v službi Bogu naletijo na nezainteresirano duhovno kulturo. To ga pahne v klinično depresijo in do roba samomora. Toda Bog lahko tudi preizkušnje uporabi, da spremeni in okrepi naša srca.

Barbara Dennerlein: orgle in Jazz

Prenos koncerta

Radio Slovenija Ars v četrtek, 9. 11., ob 20.00

Najbolj poznana nemška jazz organistka Barbara Dennerlein, še posebej slavna po svoji mojstrski uporabi bas pedala, je na vrhuncu svojih ustvarjalnih moči. Med njenim gostovanjem v Sloveniji bomo lahko prisluhnili solističnemu recitalu na orglah v Frančiškanski cerkvi Marijinega oznanjenja na ljubljanskem Tromostovju.

Nalaganje
Nazaj na vrh