Zapri
Iskanje

Izid knjig ob obletnici rojstva Alojzija Kozarja

Za vas piše:
M. M.
Objava: 12. 11. 2021 / 14:46
Oznake: Knjiga
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.11.2021 / 14:54
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Izid knjig ob obletnici rojstva Alojzija Kozarja

Izid knjig ob obletnici rojstva Alojzija Kozarja
Naslovnici obeh knjig. FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota
11. novembra 2021, ob 111. obletnici rojstva Božjega služabnika Alojzija Kozarja, sta izšli knjigi Zlati pastir in V travi za ográdcem.

Knjigo Zlati pastir je izdala Celjska Mohorjeva družba v sodelovanju z Župnijo Odranci. Druga knjiga, ki je izšla ob tej priložnosti, pa je 12. knjiga Zbranih del Lojzeta Kozarja, ki nosi naslov V travi za ográdcem, so zapisali na spletni strani Škofije Murska Sobota.

O duhovniškem delovanju od kaplanskih let

Zlati pastir predstavlja drugi del trilogije V nebo. Lojze Kozar ml. je v prvem delu trilogije Srebrni deček opisal otroštvo in mladost Božjega služabnika Alojzija Kozarja, v drugem pa je v ospredju »njegovo duhovniško delovanje od kaplanskih let, ki so se začela v Trbovljah, do Odranec, kjer je bil skoraj pol stoletja župnik, graditelj cerkva, pisatelj, glasbenik, predvsem pa dober in nezlomljiv.« Tretji del trilogije bo škofijski postopek njegove beatifikacije, ki se je začel leta 2015.

Nabor kratkih zgodb

Knjiga V travi za ográdcem vsebuje kratke zgodbe, ki so bile natisnjene v različnih publikacijah: v Mohorjevem koledarju, Stopinjah, Družinski pratiki, v glasilu Poti k Bogu. »Na prvem mestu je zapis Korenine mojega življenja, ki je temelj za razumevanje vsega Kozarjevega dela in pisanja. Sledijo zgodbe z žalostno, težko vsebino. Nosijo skupni naslov Grenki vonj visoke trave in je vzet iz uvodnega zapisa.« Ker pa življenje ni samo grenko, so v drugem poglavju En sam vrisk »zbrane pripovedi z veselo, šaljivo in razvedrilno vsebino, ki pa vendar nosijo pomembno sporočilo. Ker se je vse začelo v otroštvu, v travi za ográdcem, nosi 12. knjiga Kozarjevih Zbranih del naslov »V travi za ográdcem«, še piše na spletni strani murskosoboške škofije.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem, ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi naše dnevne novice o družbi in Cerkvi bile še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej, za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh