Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izjava SŠK o osebni varnosti verskih delavcev

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 20. 01. 2021 / 12:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.01.2021 / 06:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izjava SŠK o osebni varnosti verskih delavcev

Izjava SŠK o osebni varnosti verskih delavcev

Preventivno in odgovorno ravnanje za zagotavljanje lastne varnosti in varnosti drugih.

Tiskovni urad SŠK: Za svojo varnost in varnost drugih lahko največ naredimo sami, šele nato pridejo na vrsto državne ustanove. FOTO: Tatjana Splichal



Slovenska škofovska konferenca (SŠK) je v danes objavljeni javni izjavi o osebni varnosti verskih delavcev, pod katero se je podpisal Tiskovni urad SŠK, izpostavila preventivno in odgovorno ravnanje za zagotavljanje lastne varnosti in varnosti drugih.

Škofje so državljane in še posebej katoličane povabili k skrbi za varno in harmonično življenje znotraj svojih skupnosti ter k spoštovanju vrednot in pravil, s čimer bo lahko doseženo skupno in osebno dobro slehernega človeka.

Zahvala tudi državnim ustanovam

»Za svojo varnost in varnost drugih lahko največ naredimo sami, šele nato pridejo na vrsto državne ustanove, ki se jim za njihovo delovanje in pomoč iskreno zahvaljujemo,« so izpostavili škofje in še posebej nagovorili duhovnike, redovnice, redovnike, katehiste in prostovoljce katoliških ustanov.

»Vabimo vas, da ste pozorni na neznance, ki se zadržujejo okrog vaših ali sosednjih domov, da zaklepate stanovanja in vozila ter skrbite, da so morebitne dragocenosti dobro spravljene. Doma ne shranjujte večjih vsot denarja, namestite ustrezne dodatne varnostne ali alarmne naprave in ob vlomu ali ropu nemudoma obvestite policijo,« so zapisali v Tiskovnem uradu SŠK.

»Skupaj in v spoštovanju različnosti bomo uspeli«

Duhovnike in druge skrbnike verskih objektov so spodbudili k odgovorni skrbi za zaupane jim stavbe, »da jih primerno varnostno zavarujete in ne dajete nobenega povoda, da bi nepridipravi lahko mislili, da so v njih slabo zavarovani versko posodje, vredne umetnine ali denarna sredstva.«

Obenem so škofje zaželeli obilo upanja v času, ko so omejitve zaradi epidemije del realnosti in so postavljene zaradi varovanja zdravja in nemotenega delovanja zdravstvenega sistema. »Skupaj in v spoštovanju različnosti bomo uspeli,« je še zapisano v izjavi SŠK.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh