Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izjemen začetek v Zlatorogu: Slovenke premagale Danke

Za vas piše:
Blaž Čermelj
Objava: 05. 11. 2022 / 08:11
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.11.2022 / 08:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izjemen začetek v Zlatorogu: Slovenke premagale Danke
FOTO: Rokometna zveza SLO/Twitter

Izjemen začetek v Zlatorogu: Slovenke premagale Danke

Slovenske rokometašice so na najboljši mogoč način odprle "domače" evropsko prvenstvo v rokometu in z 28:26 premagale favorizirano Dansko.

Že prva tekma v Zlatorogu je bila tudi na papirju, za slovenske rokometašice resen izziv. Nasproti so jim stale trikratne evropske prvakinje (iz let 1994, 1996 in 2002) Danke. Toda Slovenke se izziva nikakor niso ustrašile in tekmo začele odločno. V dvanajsti minuti je bil njihov trud prvič nagrajen, saj so po dveh zaporednih zadetkih Alja Varagič prvič povedle, najprej z enim, nato pa z dvema zadetkoma prednosti (8:6).

Kljub temu je imela Danska ob polčasu še vedno minimalno prednost (14:15).

Toda zgolj dobra predstava za naše rokometašice ni štela nič, želele so zmago. Ključ do te je ležal v agresivni obrambi ter premišljenih potezah v napadu, s katerimi je slovenska igra popolnoma razorožila nasprotnice.

Z 8 goli se je na tekmi izkazala Ana Gros, njena soigralka Tamara Mavsar pa je prispevala sedem zadetkov.

Izločilni boji so blizu

V drugi del tekmovanja se bodo uvrstile po tri najboljše reprezentance iz vsake od štirih skupin, izločilni boji so za Slovenke tako že zelo zelo blizu. Ti bodo potekali od 10. do 16. novembra v ljubljanski dvorani Stožice in v skopski dvorani Boris Trajkovski. Obe polfinalni tekmi, finale ter tekmi za tretje in peto mesto pa bodo med 18. in 20. novembrom v Ljubljani.

Nalaganje
Nazaj na vrh