Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izobraževalni večer Škofijske Karitas Novo mesto

Objava: 28. 11. 2011 / 10:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izobraževalni večer Škofijske Karitas Novo mesto

Škofijska Karitas Novo mesto jutri v prostorih Baragovega zavoda v Novem mestu pripravlja izobraževalni večer, na katerem bo gost mag. Marko Kovačič spregovoril o sodobnem problemu osamljenosti.

Škofijska Karitas Novo mesto jutri, v četrtek, 1. decembra 2011, ob 17. uri, v prostorih Baragovega zavoda na Smrečnikovi ulici 60 v Novem mestu pripravlja izobraževalni večer. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, bo gost mag. Marko Kovačič spregovoril o sodobnem problemu osamljenosti.

Iz vsebine: »Osamljenost lahko opredelimo kot osebno izkušnjo, v kateri je posameznikovih odnosov manj ali so manj zadovoljujoči, kot bi si to želel. Na predavanju bomo spoznali, kakšna je razlika med čustveno osamljenostjo in osamljenostjo socialne izolacije. Vsak izmed nas je občasno lahko osamljen, pri nekaterih pa lahko govorimo o kronični osamljenosti – v tem primeru se oseba zapre vase do te mere, da to bistveno ohromi njeno življenje. Raziskave kažejo, da je kar za 20 % ljudi v zahodni družbi osamljenost glavni vir nezadovoljstva v življenju. Spoznali bomo, kako se osamljenost kaže v različnih življenjskih obdobjih – od otroštva do starosti – in kako je povezana z drugimi socialnimi problemi.«

Vljudno vabljeni!

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh