Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšel je nemško-arabski molitvenik za begunce

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 26. 01. 2016 / 09:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izšel je nemško-arabski molitvenik za begunce

Ilustrirani zvežčič vsebuje osnovne katoliške molitve: Očenaš, izpoved vere, Zdravo Marijo in rožni venec.

Nemška veja mednarodne katoliške človekoljubne organizacije »Cerkev v stiski« je izdala zvežčič z najpomembnejšimi katoliškimi molitvami v nemškem in arabskem jeziku za duhovno oskrbo beguncev. »Vedno znova se pojavlja povpraševanje duhovnikov in prostovoljcev. Poročajo, da begunci prosijo 'hrane za vero'. Želimo si pomagati potešiti to njihovo lakoto«, je pojasnila predstavnica nemške organizacije.



Ilustrirani molitvenik v velikosti poštne dopisnice vsebuje osnovne molitve, kot so Očenaš, izpoved vere, Zdrava Marija in rožni venec, pa tudi potek svete maše. Mnogi krščanski begunci pripadajo eni izmed z Rimom združenih vzhodnih Cerkva. So katoličani, vendar imajo drugačna izročila in obrede. »Razumejo lahko, kako pri nas obhajamo bogoslužje«, pojasnjujejo pri omenjeni človekoljubni organizaciji. Zaradi dvojezičnosti je novi molitvenik primeren tudi za skupne slovesnosti in bogoslužja.

Človekoljubna organizacija »Cerkev v stiski« se posebej posveča pastoralni pomoči beguncem. Na kriznih območjih Bližnjega Vzhoda nudijo takojšnjo pomoč potrebnim, denimo z oskrbo hrane in zdravil, pa tudi pri gradnji šol. Organizacija izdaja tudi otroška Sveta pisma, katekizme, zvezčiče z molitvijo rožnega venca in križevega pota v arabskem, turškem, angleškem in francoskem jeziku. Ob lanskem božiču so pripravili izbor božičnih svetopisemskih besedil v arabščini. Jezusovo sporočilo naj bi kristjanom med begunci prineslo »tolažbe in zaupanja v vero«.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh