Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšel je oktobrski Magnificat

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 15. 09. 2020 / 06:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.10.2020 / 06:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izšel je oktobrski Magnificat

Izšel je oktobrski Magnificat

Oktober je mesec rožnega venca.
Na naslovnici oktobrskega Magnificata je pastelna skica, ki jo je leta 1897 narisal Pierre Marcel-Béronneau. Pri risanju tega Angela varuha je Marcel-Béronneau uporabil vse mojstrske veščine slikarske umetnosti, ki jih je pridobil pri svojem učitelju Gustavu Moreauju.

Angel varuh je duhovni izraz Očetove skrbne ljubezni do vsakega človeka. Je tisti, ki večno zre Božje obličje v nebesih in nam zagotavlja božansko navzočnost, ob tem je naš ljubeči pomočnik in tolažnik.

V mesecu oktobru naj nas spremlja molitev sv. Gertrude: »O angel, moj varuh najsvetejši, nikoli me ne zapusti vse do zadnjega trenutka življenja, da bo na tvojih krilih tudi moja duša odnesena v večni mir med izvoljene.«


Mesec oktober je mesec rožnega venca. Rožnovensko nedeljo bomo letos praznovali 4. oktobra, tri dni kasneje (7. oktobra) pa goduje Rožnovenska Mati Božja.

V oktobru Cerkev obhaja teden za življenje, misijonsko nedeljo ter žegnanjsko nedeljo. Prav gotovo pa ne smemo spregledati 22. oktobra – na ta dan namreč obhajamo god svetega papeža Janeza Pavla II.

Nekaj lepega je družinski blagoslov namizne svetilke, ki ga boste našli v novem Magnificatu. Prvi kristjani so poznali posebno molitev ob prižiganju svetilke, ki jim je ponazarjala Kristusa in njegovo luč. Ob molitvi lahko zapojemo kakšno družinsko pesem, npr. Vlij mi olja v srce ali Ti si ta luč sveta.

V mesecu oktobru naj vas še posebej nagovorijo misli Carla Acutisa. Njegovo življenje je opisano v knjigi z naslovom Računalniški genij v nebesih.


Revijo lahko prelistate TUKAJ.
Letna naročnina za naročnike Družine je skupaj z 10 % popustom 52,92 evra. Ob naročilu prejmete darilo: knjigo 5 minut s Svetim Duhom.
Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh