Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšel je septembrski Magnificat

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 26. 08. 2020 / 08:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.08.2020 / 12:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izšel je septembrski Magnificat

Izšel je septembrski Magnificat

Poseben blagoslov ob malem šmarnu daje Marija s svojim skrivnostnim rojstvom.

Izšel je septembrski, jesensko obarvan Magnificat. Prelistajte ga TUKAJ. Poseben blagoslov nam bo ob malem šmarnu v tem mesecu dala Marija s svojim skrivnostnim rojstvom. Prvi dan meseca se bomo spomnili tudi kronanja njene brezjanske podobe, ob koncu meseca pa nas bodo pozdravili trije nadangeli – Mihael, Gabrijel in Rafael; čisto zadnji dan je posvečen našemu rojaku, svetopisemskemu prevajalcu Hieronimu.

V mesecu septembru obhajamo tudi precej pomembnih godov, naj omenimo samo nekatere: svetnica našega časa, sv. Mati Terezija (5. september), še danes nadvse priljubljeni kapucin sv. Pater Pij (23. september) in »naš« blaženi Anton Martin Slomšek (24. september).

V nedeljo, 20. septembra, bomo obhajali nedeljo svetniških kandidatov. Ta dan je priložnost, da naredimo korak naprej k Bogu. Na tej poti si izberimo vodnike in prijatelje in tako bomo tudi sami napredovali v svetosti, kar je naš končni cilj in dokončna sreča, ki nas čaka v nebesih. Na Slovenskem imamo veliko število svetniških kandidatov, zato ne pozabimo na njihovo priprošnjo!

Naj nas ves mesec september spremlja Marijino varstvo in besede, ki jih je zapisala sv. Mati Terezija: »Nikoli ne moreš biti ves Jezusov, če nimaš žive ljubezni do naše Gospe. Približaj se nebeški materi Mariji tako blizu, da te bo lahko vzela s seboj k Jezusu. Izogni se vsakršni raztresenosti, vsemu, kar ti odvrača pozornost od nje.«

Letna naročnina za naročnike Družine je skupaj z 10 % popustom 52,92 evra. Ob naročilu prejmete darilo: knjigo 5 minut s Svetim Duhom.

Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28.

IZ PREJŠNJIH ŠTEVILK:

- Vzemite Magnificat na dopust

- »Kristjani smo za domovino odgovorni tudi z molitvijo!«

- Marijin nasmeh nas navdaja z upanjem

- Velikonočni čas z Magnificatom

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh