Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšla je nova (poletna) Praznična!

Za vas piše:
Katarina Ropret
Objava: 07. 06. 2021 / 09:58
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.06.2021 / 06:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izšla je nova (poletna) Praznična!

Izšla je nova (poletna) Praznična!

Z novo Praznično v kresno noč in na opazovanje solz sv. Lovrenca.
Nova Praznična vabi v poletne dni: »Zato: v prostost, kabinetni ljudje, da se zaveste svetlih vetrov, zibanja lahnega gozdnih vrhov, dobre sončne svetlobe, svetlobe nad nami.« (Srečko Kosovel)

O tem, kako je, ko si na kresni večer nasujete praprotnega semena v obuvala, smo se pogovarjali z Janezom Dovčem, harmonikašem in vsestranskim glasbenikom. Kozma Ahačič, prodorni raziskovalec slovenskega jezika, je ob 30. letnici slovenske samostojnosti spregovoril o 30 letih slovenščine kot preizkusu, kaj pomeni živeti sanje prednikov.

Erna Povh, produktna vodja iz Adrie Mobil in mama petih otrok, pa je na pragu dopustniških dni zaupala skrivnost karavaning počitnic: »Si v enem prostoru – nimaš druge možnosti, kot da se prilagodiš in ujameš.«

Obiskali smo Muzej solinarstva v Sečoveljskih solinah, kjer med zapuščenimi solinarskimi bazeni počasi izginja naša tisočletna kulturna dediščina, in Slamnikarski muzej v Domžalah, kjer so spomine iztrgali pozabi in zdaj za slamnikarstvo iščejo nove možnosti butičnega razvoja.

Skupaj z ljubiteljskim astronomom Gorazdom Bizjanom pa smo pripravili tudi že teleskop za opazovanje zvezdnih utrinkov v noči sv. Lovrenca.

V poletni Praznični poiščite osvežilne poletne recepte in namig, kako okrasiti cvetlične lonce v enotnem slogu. Vrtnarski mojster Matic Sever predstavlja ureditev sodobne urbane terase, zeliščarka Sabina Grošelj pa dokazano protivirusno delovanje lučnika ali papeževe sveče.

Zdravnica Katarina Bratož Vidmar svetuje, kaj storiti, ko poletno brezskrbnost zagreni reakcija na pike žuželk ali sonce.

Naj bo poletje polno: počitka, prostosti in dobrega branja z novo Praznično!


Cena posameznega izvoda revija Praznična je 4,95 evrov, letna naročnina na revijo je 19,80 evrov. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Revijo lahko prelistate TUKAJ.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh