Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšla je nova številka Družine

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 07. 2013 / 08:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izšla je nova številka Družine

Izšla je nova številka Družine

V njej preberite o prebujanju civilne družbe v skrbi za pravično Slovenijo, po naših receptih pripravite 'malo drugačno solato' in si oglejte najlepše okrašene Marijine oltarje po slovenskih cerkvah.

Na naslovnici predstavljamo osrednje praznovanje Cerkve na Slovenskem ob 1150. obletnici prihoda sv. Cirila in Metoda na Moravsko, ki so ga priredili v murskosoboški stolnici, Marjan Pogačnik pa v uvodniku piše o (ne)vodljivosti kristjanov. O pastoralnem pomenu svetih bratov Cirila in Metoda v pogovoru na drugi strani razmišlja dr. Franc Zorec, vodja pastoralne službe škofije Murska Sobota.

Kot osebnost tedna tokrat predstavljamo veleposlanika Leona Marca, v komentarju pa naš časnikar piše o obdavčevanju Cerkve v luči zgodovinskega spomina. Na straneh Cerkve po svetu lahko preberemo krajši prispevek o slovesnosti, na kateri je papež Frančišek novim nadškofom metropolitom na praznik sv. Petra in Pavla podelil palije, v Rimu so se srečali voditelji evropskih namestništev vitezov Božjega groba, bralcem pa predstavljamo tudi krščanska načela za demokratične proteste.

V pogovoru boste spoznali skoraj 99-letno Resi Aretz-Videc, hči slovenskih staršev, ki je večino svojega življenja preživela na Nizozemskem. Na straneh kristjanov v javnosti pišemo o prebujanju civilne družbe v skrbi za pravično Slovenijo, naš kolumnist Stane Granda pa izreka pohvalo zaposlenim v slovenskem zdravstvu. Mladovalovci svetujejo, kako do bogatih doživetij po svetu kljub prazni denarnici, aktualen pa je tudi prispevek o dolgotrajni brezposelnosti mladih.

Na straneh vere in kulture objavljamo pogovor s skladateljem Ambrožem Čopijem, ki za naše bralce razmišlja o zborovstvu. Skladanju in pedagogiki, pa tudi o zavrnitvi skladbe Očenaš hlapca Jerneja na proslavi v državnem zboru. V novi številki našega tedna boste našli tudi mali priročnik sporazumevanja.

Po novomašniških posvečenjih si lahko preberete misli iz nagovorov slovenskih škofov, ki so jih pripravili ob tej slovesni priložnosti. Rožmanov grob v ljubljanski stolnici je obiskala Izraelka, ki našega škofa imenuje svojega rešitelja. Ob obletnici smrti božjega služabnika Antona Vovka pa so v kapeli Teološke fakultete odprli razstavo, ki bo kasneje obiskala še nekatera druga slovenska mesta. V Trebnjem so praznovali 18. Baragov spominski dan, v ljubljanski stolnici pa deseto obletnico delovanja Prelature svetega Križa in Opus Dei.

Med recepti boste našli nekaj nasvetov, kako v poletnih dneh pripraviti 'malo drugačne solate', v cvetličarskem kotičku pa prispevek o primernosti vrtnega cvetja za krašenje cerkva.

O prebiranju pastoralnega dokumenta Pridite in poglejte tokrat piše mariborski nadškof Marjan Turnšek, nasmejete pa se lahko tudi novim smešnicam izpod peresa našega nekdanjega direktorja Janeza Grila.

Na dodatnih straneh predstavljamo poročilo z maše za domovino v ljubljanski stolnici, ki sta jo v teh dneh obiskala tudi japonski princ in princesa. V celoti si lahko preberete izjavo Sveta katoliških laikov Slovenije o predlagani obdavčitvi sakralnih objektov in izjavo komisije Pravičnost in mir o svobodi veroizpovedi. Na zadnji strani tednika pa predstavljamo zmagovalne fotografije natečaja 'Najlepši Marijini oltarji'.

Prijazno povabljeni k branju!


Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh