Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšla je nova številka revije Božje okolje.

Objava: 18. 02. 2005 / 11:32
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izšla je nova številka revije Božje okolje.

Tema številke nosi naslov <b>Vklenjeni ali svobodni</b><br> Svoboda v odnosih Branko Cestnik: Bog kot grožnja svobodi? Teža in veličina, pogovor z dr. Antonom Jamnikom

Kako do (notranje) svobode


S filozofom in teologom dr. Antonom Jamnikom smo se pogovarjali o tem, kako smo kristjani svobodni ob zapovedh, o svobodi Boga, ali izkušnja greha vodi v svobodi, o teži večnosti, o tem, kako govorijo o svobodi v Evropi, kateri kandidat ni mogel postati evropski komisar zaradi svojega prepričanja ...

Branko Cestnik v članku Bog kot grožnja svobodi? pravi, da se drama človeka zgosti ob vprašanju, ali Bog človeka osvobaja ali Bog človeka omejuje. “Že pri odgovoru na to vprašanje sodobna civilizacija razpade na dva velika dela, ki sta v medsebojnem sporu že vsaj pol tisočletja.”

Ali je človekova volja v rokah Boga, se sprašuje biblicist Marijan Peklaj in ponuja več svetopisemskih odgovorov.

O oblikah notranje ujetosti in zasvojenosti ter poteh k reševanju piše p. Milan Bizant.

Kako Bog osvobaja iz težkih in zapletenih življenjskih položajev in prinaša “življenje v razkošnosti”, beremo v pričevanju Anice Horvat.

Nova številka Božjega okolja predstavlja Martina Luthra Kinga, nenasilnega borca za svobodo črnskega prebivalstva.

O tem, kakšni medsebojni odnosi so svobodni, piše psihologinja Katarina K. Erzar, Viljem Lovše pa o pogojih za dobro odločitev.

V reviji boste našli tudi oceno knjige Da Vincijeva Šifra, ki je po mnenju knjižnega urednika morda le norčevanje iz lahkovernosti bralcev, ter zapis o tem, kako se je nekdanji ruski milijarder Hodorkovski v zaporu spremenil pogled na življenje.


VEČ

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh