Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšla posebna revija o Božjem služabniku Alojziju Kozarju

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 27. 04. 2024 / 12:10
Oznake: Duhovnik, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.04.2024 / 17:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izšla posebna revija o Božjem služabniku Alojziju Kozarju
Naslovnica revije Župnik neuničljivega upanja. FOTO: M. M.

Izšla posebna revija o Božjem služabniku Alojziju Kozarju

Ob 25. obletnici smrti Božjega služabnika Alojzija Kozarja je izšla posebna revija z naslovom Župnik neuničljivega upanja. Izdala jo je založba Družina v sodelovanju z Župnijo Odranci. Vsi naročniki tednika Družina ste revijo že prejeli.

Revija nam v sliki in besedi predstavi Božjega služabnika, njegovo življenjsko pot, njegovo duhovno podobo, prinaša nekaj pričevanj in zahval za uslišanje.

Štumpf: Njegova beseda je bila premišljena, jasna in preprosta

V uvodniku z naslovom Duhovnik, ki je znal povedali, je škof dr. Peter Štumpf zapisal, da je bil duhovnik Alojzij Kozar »preprost in ponižni delavec na Gospodovi njivi odreševanja«, njegova beseda je bila premišljena, jasna, preprosta in utemeljena. »Znal je tako povedati, da še vedno govori – tudi nam.«

Novodobni Mojzes v Prekmurju

V reviji, v kateri je soboški škof Kozarja označil tudi za »novodobnega Mojzesa v Prekmurju« beremo še, da je Božji služabnik Alojzij Kozar »stal na trdnem temelju, na Kristusu, in na ta temelj je vabil vse ljudi. Zato župnika Kozarja upravičeno imenujemo Župnik neuničljivega upanja, saj je upanje živel in upanje budil v ljudeh.« O tem upanju govori njegovo zadržanje med drugo svetovno vojno, njegova drža v zaporu, ves njegov križev pot, ko si je prizadeval za gradnjo cerkve.

Postopek za beatifikacijo teče od leta 2015

Kot v reviji spominja postulatorka Klavdija Dominko, se je uradni postopek za beatifikacijo Božjega služabnika duhovnika Alojzija Kozarja začel decembra 2015 in od takrat poteka na škofijski ravni. »Postopek lahko podpremo tudi s svojimi darovi za Kozarjev sklad, ki je namenjen kritju osnovnih stroškov v postopku. S svojim sodelovanjem in spoznavanjem svetniškega kandidata in njegovih izrednih kreposti širimo zavest o svetosti dušnega pastirja, ki naj tudi po našem prizadevanju doseže priznanje svetosti s strani vesoljne Cerkve.«

Revija Župnik neuničljivega upanja je na voljo tudi na župnišču v Odrancih in na Pastoralni službi Škofije Murska Sobota, še sporočajo s soboške škofije.

V Gospodu zaspal 29. aprila 1999

25. obletnico smrti Božjega služabnika Alojzija Kozarja, ki je umrl 29. aprila 1999, bodo obhajali v nedeljo, 28. aprila. Sveto mašo bo ob 9. uri v župnijski cerkvi Svete Trojice v Odrancih daroval nadškof em. dr. Marjan Turnšek, postulator za kanonizacijo bl. škofa A. M. Slomška.

Nalaganje
Nazaj na vrh