Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšel spominski album Prijatelj mladih. Kdo je ta prijatelj?

Za vas piše:
M. M.
Objava: 15. 02. 2024 / 11:23
Oznake: Duhovnik, Knjiga
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.02.2024 / 11:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izšel spominski album Prijatelj mladih. Kdo je ta prijatelj?
FOTO: Spletna stran Škofija Murska Sobota

Izšel spominski album Prijatelj mladih. Kdo je ta prijatelj?

Na pepelnično sredo, 14. februarja 2024, je izšel spominski album Prijatelj mladih kot del priprave na obhajanje 25. obletnice smrti Božjega služabnika Alojzija Kozarja.

Božji služabnik Alojzij Kozar je zemeljsko življenje zapustil 29. aprila 1999. Ob skorajšnji 25-letnici njegove smrti je izšel spominski album Prijatelj mladih, ki je namenjen predvsem otrokom in mladim.

Skrb za otroke in mlade

Otroci in mladi bodo s pomočjo nalepk, ki jih bodo zbirali, spoznavali Kozarja, ki je na razne načine pokazal svojo skrb za otroke in mlade, pojasnjujejo v soboški škofiji: »Poučeval je verouk in otroke pripravljal na prejem zakramentov, sestavljal veroučne knjige, vodil otroške in mladinske pevske zbore, mlade učil igrati na harmonij, skrbel je za ministrante, spodbujal je mlade in jih spremljal na poti v duhovni poklic, o otrocih in mladih, posebej o tistih, ki so kakor koli trpeli, je pisal v svojih literarnih delih.«

FOTO: Spletna stran Škofija Murska Sobota

Navdihuje mlade in odrasle

V spominskem albumu je v kratkih besedah in s pomočjo tridesetih nalepk predstavljen zavzet duhovnik, Božji služabnik Alojzij Kozar, »ki je bil resničen prijatelj mladih in še danes vse, odrasle in mlade, vabi in spodbuja k hoji za Kristusom«, so še zapisali na spletni strani soboške škofije.

Nalaganje
Nazaj na vrh