Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iztok Krevs – Dragulji onstranstva

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 17. 01. 2023 / 06:35
Oznake: Knjiga
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.01.2023 / 06:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Iztok Krevs – Dragulji onstranstva
Iztok Krevs. VIR: Youtube

Iztok Krevs – Dragulji onstranstva

Kako se starši soočijo z nenadno izgubo svojega otroka? Kaj ob tem občutijo in kako se ne zlomijo ter znova najdejo smisel življenja?

Ob tovrstni tragediji je odkrito in iskreno opisal svojo življenjsko zgodbo Iztok Krevs v knjigi z naslovom Dragulji onstranstva in podnaslovom Ozdravljajoča ljubezen angelskih oblakov, ki jo je izdala založba Primus.

Neko jutro je med sprehodom v oblakih uzrl nepojmljivo znamenje

Iztok Krevs se je rodil v Kranju leta 1965. Že v otroštvu ga je očarala brezmejna lepota narave. Navduševal se je nad minerali, speleologijo, vedo o podzemnih jamah, koreninami dreves, vesoljem in oblaki.

Čeprav v domačem obrtniškem podjetju opravlja poklic mizarja, je bila njegova duša vseskozi usmerjena k umetniškemu ustvarjanju.

V mladosti je pisal besedila za svoje skladbe in posnel glasbeni album. Z najvišjo mero natančnosti in entuziazma se je kasneje posvetil tudi izdelavi železniške makete in filateliji.

Vendar mu je usoda namenila najstrašnejšo izkušnjo, umrl mu je sin Matej, storil je samomor. Neko jutro je med sprehodom v oblakih uzrl nepojmljivo znamenje in kmalu so mu sledila še druga.

Vsa videnja je fotografiral, jih opremil z besedilom in nastala je knjiga Dragulji onstranstva.

Iz ljubezni do sina pa tudi iz vere in znamenj 

»Navdih za pisanje knjige sem črpal iz ljubezni do sina pa tudi iz vere in znamenj.

Knjiga je namenjena vsem tistim, ki so nekoga izgubili, dvomijo glede obstoja in ljubezni Boga, še posebej posmrtnega življenja.

Marjeta Novak, oblikovalka vizualnih komunikacij, ki je prebrala mojo knjigo, je med drugim o knjigi napisala: 'Tvoja knjiga je zapis nadvse zahtevne izkušnje, ki si jo prehodil ob močni veri in zaupanju v Boga.

Prosil si Boga za kapljico pomoči in poslal ti je dež – nesluteno nevihto sporočil in znamenj. Ob tej knjigi sem spoznala: ko se človek zavestno odloči sprejeti svojo bolečino – svoj križ, je nagrajen s čudežem. Hvala, ker mi kažeš moč vere in vedenje, da ob zaupanju zmoreš vse.'

Odzivi na knjigo, moram priznati, so bili zares fantastični. Vsi do zadnjega so knjigo pohvalili, vključno z dekanom /kranjski župnik dr. Andrej Naglič/, saj preprosto niso mogli dojeti, da lahko nekdo prejme takšna znamenja. Vendar Bog je Bog Stvarnik in Njemu ni ničesar nemogoče.«

Dr. Andrej Naglič, kranjski župnik, je v knjigi zapisal: »Tako tudi zaznavna imanenca oblakov na nebu postane nagovarjajoča transcendenca angelov v svetu. Razkrijejo se otipljiva, utolažljiva in osvobajajoča znamenja, da sin Matej živi.«

Preplet psiholoških, naravoslovnih in teoloških prvin

Na platnici knjige je založba napisala: »Po smrti sina družina, prežeta s čustvi bolečine, strahu in nelagodja, začne dobivati presunljiva duhovna videnja. Poleg tega se na nebu začnejo prikazovati podobe, ki jih Iztok zajame v objektiv fotoaparata in z izjemnim prepoznavanjem razkriva njihovo sporočilnost. Razkrije se otipljivo, tolažljivo in osvobajajoče sporočilo, da sin Matej živi.

Avtor nam pogumno in pretresljivo odstira najintimnejše kotičke svojega srca, bogatega notranjega življenja, dovzetnega za najmanjše podrobnosti čutnega zaznavanja, ki zdravijo njega in njegovo družino. Pri tem na zanimiv način v poljudnoznanstvenem slogu prepleta psihološke, naravoslovne in teološke prvine.

Naš namen ni, da smo kot zaprti popek sredi prekrasnega cvetočega grma – življenja. Bog želi, da zasijemo v svetlobi in skupaj z vsemi vzcvetimo v prispodobo nebes.

Zato nam Iztok razkrije svojo največjo Resnico – manifestacijo duhovnega sveta skozi oblake. Videnja začne dojemati kot najpopolnejšo in brezpogojno ljubezen Boga, Duha in angelov.«

Kupi v trgovini

Knjiga meseca oktobra
Z vsako smrtjo sem drugačna
Pričevanja
21,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh