Zapri
Iskanje

Janez Janša na delovnem obisku v Londonu

Za vas piše:
T. M.
Objava: 30. 09. 2021 / 19:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2021 / 19:47
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Janez Janša na delovnem obisku v Londonu

Janez Janša na delovnem obisku v Londonu
Premier Janez Janša. FOTO: Tatjana Splichal.
Predsednik vlade Janez Janša je bil danes, 30. septembra, na povabilo britanskega premierja Borisa Johnsona na delovnem obisku v Londonu.

Osrednja tema pogovora premierjev je bila povezana s poglobitvijo političnega sodelovanja med državama, spopadanjem z epidemijo koronavirusa ter odnosi med EU in Združenim kraljestvom.

»Teme obiska so bile povezane tudi s sodelovanjem med državama v luči predsedovanja Slovenije Svetu EU in predsedovanja Združenega kraljestva podnebni konferenci COP26, govora pa je bilo tudi o aktualnih zunanjepolitičnih temah, predvsem o situaciji v Afganistanu in o Zahodnem Balkanu,« poroča STA. 

Janez Janša se je še pred srečanjem z Johnsonom srečal z novoimenovano ministrico za zunanje zadeve Elizabeth Truss, s katero sta spregovorila predvsem o bilateralnih odnosih med državama, aktualnih zunanjepolitičnih temah in epidemiološki situaciji v zvezi s koronavirusom, pozornost pa sta namenila tudi krepitvi gospodarskih povezav, boju proti kibernetskim grožnjam in poglabljanju kulturnih vezi.

Združeno kraljestvo je po obsegu trgovine dvajseta zunanjetrgovinska partnerica Slovenije, obseg naložb pa v obe smeri narašča. Leta 2020 so neposredne naložbe iz Združenega kraljestva v Slovenijo dosegle 501 milijon evrov, kar uvršča Združeno kraljestvo na 9. mesto med zunanjetrgovinskimi partnericami pri investiranju tujcev v Sloveniji.

»V spremstvu državnega sekretarja ministrstva za zunanje zadeve Jamesa Cleverlyja je premier obiskal Nacionalni center za kibernetsko varnost in se srečal z njegovim vodstvom. Mednarodno sodelovanje pri vprašanjih kibernetske varnosti je ključnega pomena za zaščito vseh pred hibridnimi grožnjami,« še poroča STA. 

Janez Janša se je na delovnem kosilu srečal tudi z Joaom Vale de Almeido, vodjo delegacije EU pri Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske. 

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh