Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janez Janša na delovnem obisku v Londonu

Za vas piše:
T. M.
Objava: 30. 09. 2021 / 19:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2021 / 19:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Janez Janša na delovnem obisku v Londonu
Premier Janez Janša. FOTO: Tatjana Splichal.

Janez Janša na delovnem obisku v Londonu

Predsednik vlade Janez Janša je bil danes, 30. septembra, na povabilo britanskega premierja Borisa Johnsona na delovnem obisku v Londonu.

Osrednja tema pogovora premierjev je bila povezana s poglobitvijo političnega sodelovanja med državama, spopadanjem z epidemijo koronavirusa ter odnosi med EU in Združenim kraljestvom.

»Teme obiska so bile povezane tudi s sodelovanjem med državama v luči predsedovanja Slovenije Svetu EU in predsedovanja Združenega kraljestva podnebni konferenci COP26, govora pa je bilo tudi o aktualnih zunanjepolitičnih temah, predvsem o situaciji v Afganistanu in o Zahodnem Balkanu,« poroča STA. 

Janez Janša se je še pred srečanjem z Johnsonom srečal z novoimenovano ministrico za zunanje zadeve Elizabeth Truss, s katero sta spregovorila predvsem o bilateralnih odnosih med državama, aktualnih zunanjepolitičnih temah in epidemiološki situaciji v zvezi s koronavirusom, pozornost pa sta namenila tudi krepitvi gospodarskih povezav, boju proti kibernetskim grožnjam in poglabljanju kulturnih vezi.

Združeno kraljestvo je po obsegu trgovine dvajseta zunanjetrgovinska partnerica Slovenije, obseg naložb pa v obe smeri narašča. Leta 2020 so neposredne naložbe iz Združenega kraljestva v Slovenijo dosegle 501 milijon evrov, kar uvršča Združeno kraljestvo na 9. mesto med zunanjetrgovinskimi partnericami pri investiranju tujcev v Sloveniji.

»V spremstvu državnega sekretarja ministrstva za zunanje zadeve Jamesa Cleverlyja je premier obiskal Nacionalni center za kibernetsko varnost in se srečal z njegovim vodstvom. Mednarodno sodelovanje pri vprašanjih kibernetske varnosti je ključnega pomena za zaščito vseh pred hibridnimi grožnjami,« še poroča STA. 

Janez Janša se je na delovnem kosilu srečal tudi z Joaom Vale de Almeido, vodjo delegacije EU pri Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske. 

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh