Zapri
Iskanje

Janez Janša poudaril pomen družinske politike

Za vas piše:
T. M.
Objava: 23. 09. 2021 / 16:47
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.09.2021 / 16:52
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Janez Janša poudaril pomen družinske politike

Janez Janša poudaril pomen družinske politike
Premier Janez Janša. FOTO: Tatjana Splichal.
Premier Janez Janša se je danes, 23. septembra, udeležil demografskega vrha v Budimpešti in ga označil za enega najpomembnejših dogodkov v razpravi o prihodnosti Evrope.

Demografija je eno najbolj pomembnih vprašanj Evropske unije. Premier je med drugim poudaril pomen družine in izpostavil, da potrebujemo pogumnejšo družinsko politiko. 

Janez Janša je na demografskem vrhu sodeloval na panelu z naslovom »Družina: ključ do trajnosti«, na katerem so sodelovali tudi premierji Poljske, Češke in Madžarske (Mateusz Morawiecki, Andrej Babiš in Viktor Orban), nekdanji ameriški podpredsednik Mike Pence, srbski predsednik Aleksandar Vučić ter srbski član predsedstva BiH Milorad Dodik.

V okviru vrha je potekala široka razprava ter izmenjava dobrih praks na področju demografskih in družinskih politik.

Pogumnejša družinska politika 

Janez Janša je izpostavil, da potrebujemo pogumno družinsko politiko. Opozoril je, da tudi finančna vprašanja močno vplivajo na ustvarjanje družine. »Ne moremo govoriti samo o gospodarskih okoliščinah za ustvarjanje družine, ampak na to vpliva tudi družinska politika posameznih držav,« je dejal in opozoril, da je na slabšanje natalitete vplivala tudi epidemija koronavirusa.

Mladim je treba olajšati ustvarjanje družine, ki jo je treba podpreti kot temeljno celico družbe, kajti »družina mora biti v ospredju, saj so družine jedro države in močne družbe«. 

Vprašanja demografije so zaradi negativnih trendov eden od pomembnih problemov, ki stojijo pred celotno Evropo. Trenutno ni dežele na tem svetu, ki ne bi bila odvisna od demografskih vprašanj. (Janez Janša)

Demografskega vrha v Budimpešti se je udeležil tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, ki je sodeloval na panelu z naslovom »Najboljše prakse na področju demografije in družinske politike«. 

Pomen močne družine in družinskih vrednot sta na panelu poudarila tudi madžarski premier Orban in nekdanji ameriški podpredsednik Pence. 

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh