Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Japonski premier: zahvala državljanom za varno izvedbo olimpijskih iger

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 09. 08. 2021 / 13:02
Oznake: Družba, Politika, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.08.2021 / 13:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Japonski premier: zahvala državljanom za varno izvedbo olimpijskih iger
Olimpijske igre v Tokiu so bile zaradi epidemije preložene za leto dni FOTO: Vatican Media

Japonski premier: zahvala državljanom za varno izvedbo olimpijskih iger

Japonski premier Yoshihide Suga se je po včerajšnjem zaključku olimpijskih iger v Tokiu državljanom zahvalil za njihov prispevek, ki je kljub koronaepidemiji v državi omogočil izvedbo varnih olimpijskih iger.

Premier Suga je državljane danes nagovoril v Nagasakiju, kjer so obeležili 76. obletnico ameriškega napada z jedrsko bombo, poroča STA: »Čeprav so bile olimpijske igre preložene za eno leto in so potekale z nekaterimi omejitvami, verjamem, da smo kot država gostiteljica izpolnili svoje obveznosti. Japonskemu ljudstvu bi se rad iskreno zahvalil za razumevanje in sodelovanje.«

Olimpijske igre v Tokiu, ki so bile sprva načrtovane za leto 2020, so zaradi epidemije morali preložiti za leto dni. Njihovi izvedbi je japonska javnost odločno nasprotovala, oblasti pa so se kljub temu odločile, da projekt udejanjijo, vendar brez gledalcev na prizoriščih v japonski prestolnici.

Japonska javnost je izvedbi olimpijskih iger odločno nasprotovala.

Kot še poroča STA, ima premier Suga sicer trenutno rekordno nizko javnomnenjsko podporo, ki je zdaj prvič, odkar je prevzel premierski položaj, padla pod 30 odstotkov. Premierjevi priljubljenosti sta škodovala predvsem počasno cepljenje proti koronavirusni bolezni in porast novih okužb s koronavirusom, ki je posledica različice delta.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh