Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jem zdravo. Študiram s polno paro!

Za vas piše:
D. O.
Objava: 13. 11. 2012 / 10:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jem zdravo. Študiram s polno paro!

Študentska organizacija s projektom Jem zdravo. Študiram s polno paro! spodbuja študente k zdravi prehrani. Po univerzitetnih mestih delijo jabolka in zloženke z recepti.

V Študentski organizaciji Slovenije s projektom Jem zdravo. Študiram s polno paro! želijo spodbuditi in ozavestiti študente o pomenu zdravega prehranjevanja, zato danes po univerzitetnih mestih po vsej Sloveniji delijo jabolka in zloženko z recepti, kako hitro, enostavno in poceni pripraviti zdrave obroke.

V študentski organizaciji se zavedajo, da so sendviči in druga hitro pripravljena hrana za študente velikokrat del z obveznostmi natrpanega vsakdanjika, ki ga običajno spremlja tudi pomanjkanje finančnih sredstev. “V Študentski organizaciji Slovenije se zavedamo, da lahko dobro študira le zdrav študent, pri čemer ima zdrava prehrana poleg zadostnega gibanja velik vpliv.”

Da bi opozorili na ta problem in študente spodbudili in ozavestili o pomenu zdrave prehrane so pripravili projekt, s katerim bodo študentom poskušali pokazati, da lahko spremenijo svoje prehranske navade in tudi širši javnosti pokazali, da je tudi za malo denarja v kratkem času možno pripraviti zdrav in dober obrok.

Objavili so tudi spletno stran www.jemzdravo.si, na kateri so objavljeni recepti za pripravo zdravih obrokov, svoje izkušnje s pripravo pa si lahko delijo tudi študenti med seboj. Za še bolj nazoren prikaz, kako objavljene recepte dejansko pripraviti, bodo posneli televizijske kuharske oddaje z znanimi Slovenci, ki bodo pripravljali zdrave in enostavne jedi.

Danes promotorji akcije nagovarjajo študente v Ljubljani med 9. in 14. uro na Fakulteti za računalništvo in informatiko, Fakulteti za matematiko in fiziko, Biotehniški fakulteti, Fakulteti za socialno delo in Visoki šoli za risanje in slikanje, pa tudi v Zavodu Študentska svetovalnica (Židovska steza 6) ter v Zavodu ŠOLT (v Rožni dolini ter na Vojkovi 63). V Mariboru delijo pred ŠTUK-om in študentskimi domovi na Tyrsevi ulici, poleg tega pa krožijo po mestu in delijo promocijski material. V Kranju so prisotni pred Fakulteto za organizacijske vede, v Kopru pa na Trgu Brolo. Akciji so se pridružili tudi nekateri študentski klubi.


Foto: Alenka Žnidar

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh