Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jeruzalemski cerkveni voditelji spodbujajo rešitev dveh držav

Objava: 15. 09. 2011 / 08:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jeruzalemski cerkveni voditelji spodbujajo rešitev dveh držav

Krščanske Cerkve v Svetem mestu pozivajo k okrepljenim diplomatskim prizadevanjem za mir med Izraelom in Palestino.

Pred načrtovano prošnjo Palestincev za sprejem v Organizacijo Združenih narodov je trinajst voditeljev krščanskih Cerkva v Jeruzalemu podprlo rešitev ustanovitve dveh držav na omenjenem območju. V dokumentu, v katerem so izrazili svoje stališče, so pozvali k okrepljenim diplomatskim prizadevanjem za mir med Izraelom in Palestino.

Rešitev dveh držav bi služila miru in pravičnosti, so zapisali v dokumentu, ki so ga med drugim podpisali latinski patriarh Fouad Twal, pravoslavni patriarh Torkom I. Manoogian, in frančiškanski kustos za Sveto deželo, p. Pierbattista Pizzaballa. Pogajanja so po njihovem mnenju najboljši način za razreševanje obstoječih težav med obema narodoma. V obeh državah bi morali priznati človekove pravice v skladu z mednarodnim pravom, Jeruzalem pa bi moral biti dostopen kot Sveto mesto za oba naroda in za vernike treh abrahamskih religij.

Z ozirom na načrtovano prošnjo Palestincev za sprejem v Organizacijo Združenih narodov pa cerkveni voditelji obe strani pozivajo k razsodnosti. 20. septembra bo palestinski predsednik Mahmud Abbas v New Yorku prvič uradno zaprosil za priznanje palestinske države.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh