Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jeruzalemski latinski patriarh vabi k postu za mir v Sveti deželi

Objava: 21. 02. 2012 / 19:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jeruzalemski latinski patriarh vabi k postu za mir v Sveti deželi

‘Mir je ena od največjih milosti, ki jih Gospod podeljuje človeštvu in Gospod nas prosi, da delamo za mir.’

Jeruzalemski latinski patriarh Fouad Twal v pastoralnem pismu za letošnji postni čas vabi k postu za mir v Sveti deželi, poročajo pri Radiu Vatikan. Pod naslovom ‘Pokora za Božje kraljestvo in mir’ patriarh izpostavlja, da v Sveti deželi in v drugih državah Bližnjega vzhoda ljudje še vedno trpijo zaradi nasilja in sporov. Mir je ena od največjih milosti, ki jih Gospod podeljuje človeštvu in Gospod nas prosi, da delamo za mir, piše patriarh ter dodaja, da ta mir želijo uresničiti z molitvijo, pokoro in postom.

Vernike zato vabi, naj se v postnem času vzdržijo mesa ob petkih, v dneh velikega tedna in na pepelnično sredo. Ljudje med enaindvajsetim in šestdesetim letom so povabljeni, da ob teh dneh zaužijejo samo en obrok na dan, od posta pa so seveda oproščeni bolniki in ostarele osebe.

Jeruzalemski latinski patriarh vabi tudi k duhovnem postu ter odpovedi grehu v mislih, besedah in dejanjih. Predlaga tudi izogibanje kajenju, alkoholu, zabavam, televiziji in internetu. Patriarh Twal še izpostavlja, naj post spremlja dejavna ljubezen ter predlaga, naj se denar, ki ostane od odpovedi, nameni revnim ali za potrebe škofije.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh