Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jesensko srečanje animatorjev - JSAO

Objava: 04. 09. 2012 / 12:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jesensko srečanje animatorjev - JSAO

Prvega septembra je bilo na Rakonivku tradicionalno jesensko srečanje animatorjev, ki predstavlja zaključek pletnih oratorijev.

Prvi september je dan, ki ga ponavadi najtežje pričakujejo prvošolčki. Letos pa se ga je veselilo tudi nekaj manj kot dvesto animatorjev iz vse Slovenije, ki so se zbrali na Rakovniku. Skupaj s hčerami Marije Pomočnice in slavljenko s. Metko Kastelic so se animatorji zahvalili za ves prejeti blagoslov na letošnjih poletnih tednih oratorija.

Tema letošnjih oratorijev Grem jaz! je prepričala mlade ustvarjalce, da je Marija Dominika Mazzarello imela prav, ko je dejala: »Veselje je znak srca, ki zelo ljubi Boga«.
Ob zgodnji dopoldanski uri je animatorje pričakal harmonikaš, ki je raztegoval svoj meh, da je odmevalo po celem salezijanskem mladinskem centru. S. Metka se je pred cerkev pripeljala s kočijo, mladi pa so ji v procesiji sledili v cerkev. Organizatorjem je dobro uspelo spojiti liturgično obredje večnih zaobljub in mladinsko živahnost sv. maše z glasbeno skupino Spes.

Popoldan je bil rezerviran za veliko igro, ki jo je zaključil ples ob narodnozabavnih vižah. In ko so zadovoljni animatorji odšli in so hodniki mladinskega centra zopet dobivali pospravljeno podobo ter so bili vsi izgubljeni telefoni zopet pri svojih animatorjih, je bila ura že blizu štirih enakih številk, torej za en dan bliže večnosti.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh