Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

"Jezus je postal 'gobav', da bi bili mi očiščeni"

Objava: 13. 02. 2012 / 10:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

"Jezus je postal 'gobav', da bi bili mi očiščeni"

Benedikt XVI. je med nagovorom pred molitvijo angelovega češčenja pozval k prenehanju nasilja v Siriji, ob dnevu bolnikov pa izrazil željo, naj bolni ne bodo potisnjeni na rob družbe.

Papež Benedikt XVI. je pozval politično vodstvo Sirije, naj izpolni legitimna pričakovanja različnih skupin v državi. V svojem nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu je sprte strani pozval, naj prenehajo z nasiljem in s prelivanjem krvi ter naj stopijo na pot dialoga, sprave in mirovnih prizadevanj. Mednarodna skupnost je vse bolj zaskrbljena glede položaja sirske skupnosti in celotnega območja.

Kot je dejal sveti oče, tudi sam izredno zaskrbljen spremlja dogajanje v Siriji. V molitvi se spominja vseh žrtev, med katerimi je tudi veliko otrok, ranjenih in vseh tistih, ki trpijo za posledicami vse bolj zaskrbljujočega spora.

V svojem včerajšnjem nagovoru se je Benedikt XVI. obrnil tudi na vse bolne in trpeče in ob svetovnem dnevu bolnikov, ki smo ga obhajali 11. februarja, izrazil željo, naj ne bodo potisnjeni na rob družbe. Benedikt XVI. je spomnil na Jezusov zgled, ko je očiščenega gobavega bolnika vključil nazaj v skupnost, in poudaril, da za kristjane velja, naj bodo ‘glasniki miru in upanja za sočloveka’.

Kot smo slišali v evangeliju, je Jezus ljudi ozdravljal tako telesnih kot duševnih bolezni, je dejal papež. Gobavci so bili izključeni iz družbe, niso se smeli udeleževati bogoslužij in iskati stika z Bogom, Jezus pa je prestopil mejo in bolnega pripeljal nazaj v običajno življenje. S tem, ko se je Jezus z roko dotaknil gobavca, je porušil vsako pregrado med Bogom in človeško nečistostjo, med svetim in njegovim nasprotjem, s čimer je pokazal, da je Božja ljubezen močnejša od vsakega zla, tudi najbolj nalezljivega in groznega. Jezus si je naložil naše bolezni, postal je 'gobav', da bi bili mi očiščeni.

Kljub snegu, nevarni poledici in neobičajnem mrazu se je na Trgu sv. Petra v Vatikanu včeraj pred opoldansko molitvijo zbralo več tisoč vernikov. “Upajmo, da bo prihodnja nedeljabrez snega,” je zaklical Benedikt XVI. vsem prisotnim tik pred zaključkom srečanja.

Neverjetno ostro zimsko vreme je po hudem snežnem metežu minuli petek in soboto skorajda ohromilo javno življenje v italijanski prestolnici. Sneg se je delno hitro stopil, takoj nato pa je nastopil hud mraz in zaradi poledice so bile razmere v prometu izjemno nevarne tako za voznike kot za pešče.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh