Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Jezus je pot, resnica in življenje'

Objava: 23. 05. 2011 / 08:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Jezus je pot, resnica in življenje'

Papež Benedikt XVI. je v včerajšnjem nagovoru pred molitvijo 'Raduj se, Kraljica nebeška' spregovoril o pomenu vere v Jezusa Kristusa.

Papež Benedikt XVI. je v včerajšnjem nagovoru pred molitvijo 'Raduj se Kraljica nebeška' na trgu sv. Petra v Vatikanu pred veliko množico vernikov spregovoril o pomenu vere v Jezusa Kristusa, ki je Pot, Resnica in Življenje, poročajo pri Radiu Vatikan. Po molitvi in blagoslovu je sveti oče omenil dve beatifikaciji. V molitvi in veselju se je pridružil Cerkvi na Portugalskem, kjer je bila minulo soboto v Lizboni za blaženo razglašena Marija Chiara Deteta Jezusa, pa tudi Cerkvi v Braziliji, kjer je bila včeraj v Salvador Bahiji za blaženo razglašena Dulce Lopes Pontes. Obe sta bili redovnici in obe sta bili dejavni v ustanovah posvečenega življenja pod varstvom Brezmadežne Device Marije.

Sveti oče je v nagovoru pred molitvijo spregovoril o evangeliju pete velikonočne nedelje, ki nam po njegovih besedah prinaša dvojno zapoved vere: verovati v Boga in verovati v Jezusa. Gospod je namreč rekel svojim učencem, naj verujejo v Boga in vanj, in to nista dve ločeni dejanji, temveč eno samo dejanje vere: popolna privolitev Očetovemu zveličavnemu delovanju po svojem Edinorojenem Sinu. Kot je pojasnil Benedikt XVI., je z Novo zavezo konec Očetove nevidnosti.

Bog je pokazal svoj obraz, Božji Sin pa nas je s svojim učlovečenjem, smrtjo in vstajenjem osvobodil sužnosti greha, nam podaril svobodo Božjih otrok ter nam dal spoznati Božje obličje, ki je ljubezen. Boga lahko vidimo, saj je viden v Kristusu. Samo če verujemo v Kristusa ter ostanemo povezani z njim, lahko njegovi učenci, mi vsi, nadaljujemo z njegovim nenehnim delovanjem v zgodovini. Gospod pravi: 'Resnično, resnično, povem vam: Kdor veruje vame, bo dela, ki jih jaz opravljam, tudi sam opravljal' (Jn 14,12).

Verovati v Jezusa pa po papeževih besedah pomeni hoditi vsak dan za njim v naših običajnih vsakodnevnih opravilih. Značilno za Božjo skrivnost je, je pojasnil sveti oče, da deluje na ponižen način. Počasi, počasi ustvarja v veliki zgodovini človeštva svojo zgodovino. Bog je postal človek, vendar na način, da bi ga njegovi sodobniki ter oblasti tistega časa lahko čisto prezrli. Trpel je in umrl ter kot Vstali želi priti do človeštva samo po veri svojih, katerim se razodeva. Neprestano ponižno trka na vrata naših src in če mu odpremo, nas počasi usposobi, da 'vidimo', je Benedikt XVI. zapisal v drugem delu svoje knjige o Jezusu iz Nazareta.

Papež je zavzetost oznanjati Jezusa Kristusa, ki je 'pot, resnica in življenje' (Jn 14,6), označil kot temeljno nalogo Cerkve. Zato prosimo Devico Marijo, je pozval zbrane vernike, naj vedno pomaga pastirjem Cerkve in vsem, ki v različnih službah oznanjajo veselo zveličavno novico, da bi se Božja Beseda širila ter bi se množilo število učencev.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh