Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezus, kralj vesolja

Za vas piše:
U.
Objava: 21. 11. 2021 / 08:01
Oznake: Molitev, Odnosi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.11.2021 / 08:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jezus, kralj vesolja
Jezus je kralj v kraljestvu usmiljenja, ljubezni, pravice in resnice. FOTO: Pixabay

Jezus, kralj vesolja

Gradivo za družine za današnjo nedeljo Kristusa Kralja (21. novembra) je pripravil Slovenski katehetski urad.

Razmislek ob evangeliju (Jn 18,33-37)

Skoraj ni med nami ženske, ki si kot deklica ne bi želela biti princeska, kraljica. Še danes naš rumeni tisk hitro napolnijo novice kraljevih dvorov. Delujejo tako pravljično in skrivnostno. Ob nedelji Kristusa Kralja pričakujemo skoraj podobno. Evangelij pa nam pokaže drugo stran: Jezusa, ki pričuje za resnico. Pričuje o svojem kraljevanju in ga ne obkrožajo dvorjani tega sveta. Če malo bolj premislimo, se ob tem lahko spomnimo še na eno Jezusovo besedo, ki kaže »drugačno stran«: Blagor ubogim, čistim, žalostnim … Jezus je njihov kralj. Jezus je kralj vesoljstva. Jezus je kralj v kraljestvu usmiljenja, ljubezni, pravice in resnice. Kako zelo si želimo biti državljani tega kraljestva? Kaj doživljamo ob tej misli? K čemu se nagibamo: K udobnosti tega sveta ali k izzivu kraljestva blagrov?

Gradivo za družine za današnjo nedeljo Kristusa Kralja (21. novembra) je pripravil Slovenski katehetski urad.

Predlagane pesmi

Jezus, Kralj vsega stvarstva; odpev od Mogočno se dvigni.


Vprašanja za pogovor v družini

Kaj pomeni, da smo člani Jezusovega kraljestva? Kakšne so značilnosti Jezusovega kraljestva in kako lahko pokažemo, da smo njegovi prebivalci?

Prispevek je bil objavljen tudi v Naši družini (47/2021).

Dejavnost

Pri današnji dejavnosti bomo potrebovali šiviljski meter ali navadno vrvico, ravnilo, navadni svinčnik, trši papir, škarje, barvne svinčnike, lepilo. Izdelali bomo kraljevsko krono za vsakega člana družine. Najprej izmerimo obseg glave (z metrom ali vrvico), da bomo vedeli, kako veliko krono potrebujemo. Na papirju izrišemo »kroj« za krono in jo izrežemo. Na izrezano krono napišemo ali narišemo, kako skrbimo drug za drugega in kakšni kralji/kraljice želimo biti. Kot zvesti Jezusovi učenci bomo krono nosili pri družinski molitvi in že premišljevali o predlogih za družinsko adventno akcijo. 

Kupi v trgovini

Bogovi in kralji
Proza
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh