Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ko nekdo kriči in kliče

Za vas piše:
U.
Objava: 24. 10. 2021 / 06:39
Oznake: Molitev, Odnosi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.10.2021 / 07:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ko nekdo kriči in kliče
Verjetno ni otroka ali podrejenega na svetu, ki bi ne bil vesel, če bi tudi nadrejeni slišali njegove klice in izpolnili njegova sporočila. FOTO: Pexels

Ko nekdo kriči in kliče

Gradivo za družine za današnjo misijonsko nedeljo (24. oktobra) je pripravil Slovenski katehetski urad.

Razmislek ob evangeliju (Mr 10,46–52)

Verjetno ni starša pod soncem, ki ne bi bil vesel, ko/če bi njegov otrok takoj pritrdilno odgovoril na njegov klic. Verjetno tudi ni odgovornega v podjetju ali skupnosti ali …, ki bi ne bil vesel, če bi se njegova naročila takoj izpolnila. V današnjem evangeliju pa ne gre le za Jezusov klic. Najprej je bil Baritmaj, ki je prosil in vpil in ljudje so ga pri tem ovirali. A kako hitro so spremenili svoje ravnanje! Jezus je ukazal in že so naročali: »Pogum, vstani, kliče te!« 

Gradivo za družine za današnjo misijonsko nedeljo (24. oktobra) je pripravil Slovenski katehetski urad.

Kaj tole pomeni za naš vsakdan? Verjetno ni otroka ali podrejenega na svetu, ki bi ne bil vesel, če bi tudi nadrejeni slišali njegove klice in izpolnili njegova sporočila. Kaj pa okolica? Tudi ta se verjetno ne bi spremenila. Enkrat tako, drugič drugače. Odločilen pri vsem je Bartimajev odnos do Jezusa in Jezusov do Bartimaja. Da bi tudi mi slišali Jezusovo besedo: »Pojdi, tvoja vera te je rešila!«, potrebujemo samo troje: imeti vero v Gospoda, priti k njemu, prositi usmiljenja. Če bomo podobno kot množica še druge vodili k njemu, bomo naredili korak več: živeli bomo misijonarsko razsežnost Cerkve, kakor nas spodbuja papež Frančišek.

Predlagane pesmi

Ko Jezus je začel učiti; O, Marija, kako si lepa; Misijonar.


Vprašanja za pogovor v družini

Kako bi drug drugemu pomagali, da bi »srečali« Jezusa? Kaj lahko naša družina naredi za misijone, da bi ljudje po svetu slišali o Jezusu?

Prispevek je bil objavljen tudi v Naši družini (43/2021).

Dejavnost

Današnji evangelij bomo poskušali uprizoriti. Eden od staršev dobi vlogo Jezusa, nekdo od otrok je Bartimaj in ostali so množica. Pogovorimo se o sceni, ki je lahko čisto preprosta, Bartimajeva oblačila so lahko iz večje brisače, prav tako lahko Jezus dobi oblačilo iz rjuhe. Med pripravo scene se glavni igralci naučijo osnovne besede in mirno se pogovorimo o načinu uprizoritve. »Glavni režiser« pomaga pri vživljanju in ozaveščanju občutkov pri posamezni vlogi. 

Kupi v trgovini

167 - Pravilnik za katehezo
Cerkveni dokumenti
16,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh