Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Aktualnost sporočila praznika Srca Jezusovega

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 14. 06. 2023 / 07:51
Oznake: Duhovnost, Duhovnik, Vera
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2023 / 07:27
Aktualnost sporočila praznika Srca Jezusovega
Apostol Janez počiva na Jezusovih prsih. FOTO: LIPPO MEMMI

Aktualnost sporočila praznika Srca Jezusovega

Osem dni po prazniku svetega Rešnjega telesa in Rešnje krvi obhaja Cerkev slovesni praznik Srca Jezusovega. Letos je to 16. junija. Kaj pravi duhovnik Martin Pradère o aktualnosti sporočila Srca Jezusovega za danes?

Francoski duhovnik Martin Pradère, član Skupnosti Emanuel, nekdanji tesni sodelavec jezuita p. Edouarda Glotina, enega največjih poznavalcev teologije in duhovnosti Jezusovega srca, je v pogovoru za revijo Božje okolje (št. 3/2022), iz katerega objavljamo več odlomkov, pokazal na aktualnost sporočila Srca Jezusovega za danes.

Kako razumeti, da ima Bog srce?

Beseda srce simbolično označuje človekovo središče, njegovo notranjo skrivnost, kot je dejal papež Janez Pavel II. V središču človeškega bitja je nekakšno notranje območje, ki je intimno, skrito, skrivnostno in se sklada z besedo »jaz«, »globoki jaz«, ki sprejema odločitve. Srce je moje bivališče. Našemu razumu in drugim je nedojemljivo, samo Bog ga lahko preišče in spozna. Ko molimo, ne glede na telesno držo in besede, moli srce in moli ves človek … Govoriti o srcu pri človeku tako pomeni govoriti o zelo osebnem odnosu z Bogom. Srce pa ima tudi Bog, kar pomeni, da ima nekakšno skrivnost, ne...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh