Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jordanija želi spodbujati verski turizem

Objava: 21. 02. 2012 / 07:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jordanija želi spodbujati verski turizem

Več kot 160.000 ljudi je lani obiskalo Wadi Kharrar, kraj Jezusovega krsta ob reki Jordan.

Jordanski turistični urad se želi v letošnjem letu osredotočiti na oglaševanje verskih turističnih točk, da bi s tem v deželo privabil še večje število romarjev. Direktor omenjenega urada Abdul Razzaq Arabiyat je po navedbah krajevnega dnevnika ‘The Jordan Times’ poudaril pomen različnih zgodovinskh krajev v Jordaniji za kristjane.

Samo Wadi Kharrar, kraj Jezusovega krsta ob reki Jordan, je po podatkh turističnega urada v preteklem letu obiskalo več kot 160.000 ljudi, 85% iz verskih razlogov. Po navedbah direktorja kraja Jezusovega krsta, Die al-Madanija, v letu 2012 pričakujejo znaten porast števila obiskovalcev. Med drugim so pripravili tudi posebne ponudbe za krščanske romarje.

V zadnjem času je po navedbah Madanija na kraju Jezusovega krsta več krščanskih Cerkva pričelo z gradnjami svetišč, uredili pa bodo tudi avtobusno povezavo med krajem krsta in drugimi verskimi točkami, kot sta denimo gora Nebo in Madaba.

Leta 2011 je Jordanija zabeležila precejšen upad števila obiskovalcev, kar pristojni urad pripisuje nestabilnem političnem položaju na celotnem območju.

Romarski turizem na tamkajšnjem območju pa kot kraj Jezusovega krsta označuje dve različni točki. Izrael in številni svetopisemski izvedenci menijo, da je bil Jezus po izročilu krščen na zahodnem bregu reke Jordan v kraju Kasr al-Jahud, ki leži na zaprtem vojaškem območju ob meji z Jordanijo. Zgodovinarji si niso edini, ali je ‘pravi’ kraj Jezusovega krsta na zahodnem bregu ali v kraju Wadi Kharrar na vzhodnem bregu, ki ga je obiskal tudi papež Benedikt XVI. Oba kraja sta že skoraj dva tisoč let trdno zasidrana v krščanskem izročilu.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh