Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jubilejna 40. Stična mladih trka na vrata

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 03. 09. 2021 / 05:15
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2021 / 20:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jubilejna 40. Stična mladih trka na vrata
Mladostniška razposajenost v Stični pred dvema letoma. FOTO: Tatjana Splichal

Jubilejna 40. Stična mladih trka na vrata

Stična bo v soboto, 18. septembra, spet v znamenju mladih. Festival slovenske katoliške mladine bo gostil idilični dolenjski kraj v zavetju cistercijanskega samostana. Jubilejna Stična mladih letos vabi z geslom »Utrdi moje korake«. Organizatorji pričakujejo približno 3000 mladih z vseh koncev Slovenije.

Dva tedna pred dogodkom so priprave v polnem razmahu. Čeprav te potekajo v luči nepredvidljive zdravstvene situacije, se organizatorji tega prelomnega srečanja mladih, pri izvedbi katerega sodeluje približno 200 prostovoljcev, izredno veselijo, vse izzive pa premagujejo z veliko dobro volje in zaupanjem v božjo voljo.

V 39 letih se je srečanja mladih udeležilo več kot 220 tisoč obiskovalcev. FOTO: Tatjana Splichal

Srečanje mladih z najdaljšo tradicijo

Ustvarjalci in sodelavci 40. Stične mladih so ponosni, da soustvarjajo srečanje mladih z najdaljšo tradicijo. V procesu priprav se povezujejo z različnimi ljudmi, ki so sodelovali pri izvedbi v njenih začetkih in z zanimanjem prisluhnejo njihovim spominom. "Ob njegovi 40-letnici smo na dogodek med drugim povabili tudi vse nekdanje koordinatorje Stične mladih, saj so v preteklosti odigrali pomembno in nenadomestljivo vlogo pri razvoju in oblikovanju festivala," pravi koordinatorka letošnje Stične mladih Klara Rogina.

Letošnja častna pokrovitelja dogodka sta Slovenska škofovska konferenca in predsednik države Borut Pahor.

Program bo razgiban in pester

Okrogla obletnica se bo odražala tudi v programu srečanja. "Praznični jubilej bomo obeležili že v uvodnem delu, ko bosta vse zbrane nagovorila predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl," pravi koordinatorka Stične mladih. V počastitev dolgoletne tradicije srečanja pripravljajo tudi manjšo razstavo fotografij z dosedanjih srečanj, ki bo na ogled na dan dogodka.

FOTO: PR Stična mladih

Vstopnice že na voljo prek spleta

Vstopnice je možno kupiti v predprodaji po ugodnejši ceni kot na dan dogodka. Dostopne so na spletni strani Stične mladih pod zavihkom »Vstopnice«. V predprodaji vstopnica znaša 10, na dan dogodka pa 12 evrov. Spletni nakup vstopnice ponuja možnost hkratnega nakupa vozovnice za Stična vlak ali organiziran avtobusni prevoz (do zapolnitve mest) ter izbiro novih Stična izdelkov v spletni trgovini.

Za udeležbo na srečanju bo treba izpolnjevati pogoj PCT. Poleg PCT pogoja bosta obvezna tudi uporaba zaščitne maske in redno razkuževanje rok.

Kako do Stične?

Prevoz v Stično bo potekal s posebnim Stična vlakom, organiziranimi avtobusnimi prevozi ali pa v lastni režiji. Stična vlak bo vozil iz Ljubljane (glavna postaja) v Ivančno Gorico in nazaj. Nakup vozovnice na samem vlaku bo možen le v primeru, če vlak še ne bo zapolnjen. Avtobusni prevozi bodo organizirani iz različnih krajev po Sloveniji. Vozovnico za avtobusni prevoz je iz logističnih razlogov mogoče kupiti zgolj v predprodaji prek spleta do vključno 13. septembra. Nekatere župnije oziroma dekanije bodo avtobusni prevoz organizirale same.

Število parkirnih mest za osebne avtomobile v Stični bo omejeno, parkirišče pa plačljivo.

Vse najnovejše informacije v zvezi z izvedbo festivala so na voljo na spletnih omrežjih Facebook in Instagram.


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh