Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Judje in kristjani skupaj v boju proti revščini

Objava: 13. 05. 2011 / 07:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Judje in kristjani skupaj v boju proti revščini

Papež Benedikt XVI. je včeraj sprejel člane mednarodne judovske organizacije B'nai-B'rith.

Papež Benedikt XVI. je jude in kristjane pozval k skupnemu boju proti revščini, nepravičnosti in razlikovanju v svetu. Veliko področij obstaja, na katerih lahko pripadniki obeh verstev sodelujejo ‘za boljši svet’, je poudaril sveti oče v svojem včerajšnjem nagovoru, ko so ga v Vatikanu obiskali predstavniki judovske človekoljubne organizacije ‘B'nai B'rith

International’.

Skupno prepričanje, da je človek ustvarjen po Božji podobi, ustvarja trdno podlago za zagovarjanje nedotakljivih človekovih pravic. Obenem je papež pohvalno ocenil prispevek največje in najstarejše judovske človekoljubne organizacije k medverskemu dialogu. Razvoj judovsko-katoliškega dialoga v preteklih štiridesetih letih je označil kot ‘velik Božji dar’.

Človekoljubno organizacijo ‘B'nai B'rith International’ so leta 1843 v New Yorku ustanovili izseljeni nemški Judje, ki so prevzeli tudi nekatere prostozidarske elemente. Leta 1882 je nastala prva nemška loža v Berlinu. Leta 1937 so v Nemčiji obstajale stoštiri lože s skupno okoli štirinajst tisočimi člani.

Danes človekoljubna organzacija ‘B'nai B'rith’ po lastnih navedbah šteje okoli stoosemdeset tisoč članov v petdesetih državah. ‘B'nai B'rith’ posameznikom, ki si na pomembnih in odgovornih političnih položajih prizadevajo za človekoljubje in se borijo proti antisemitizmu, podeljuje nagrado Menora.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh