Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jutri ne pozabite pokukati v nabiralnik!

Za vas piše:
D. O.
Objava: 15. 05. 2013 / 13:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jutri ne pozabite pokukati v nabiralnik!

Izšla je nova številka Družine, s katero boste lahko »odrinili na globoko« .
Izšla je nova številka Družine, s katero boste lahko »odrinili na globoko« .

»S srcem prebivajte v nebesih!«

O festivalu Čarno jezero in srečanju otroških pevskih zborov ob sv. Janezu Bosku

Človek se uresniči samo v odnosu

Nov krščanski vzgojni model: pedagogiko skupnosti
Ob mreži javnih vrtcev se je po vstopu Slovenije v demokracijo odprla možnost ustanavljanja zasebnih. Med njimi imajo pomembno mesto katoliški vrtci, eden izmed njih je Sončni žarek iz Stare Loke, ki letos praznuje deseto obletnico obstoja.

Zagovor ekonomske svobode

Komentar Andreja agliča o večplastni razsežnosti krize in njenega reševanja pri nas. »Kot mora država s svojim umikom s področja pridobitne dejavnosti narediti prostor zasebni pobudi materialnega podjetništva, mora z umikom s področja splošnokoristnih dejavnosti spodbuditi razvoj pristno plemenitega in solidarnega duhovnega zasebnega podjetništva.«

Katekizem nas kliče k svetosti življenja

Pogovor s prof. dr. Pedrom Rodríguezom, strokovnjakom za katekizem in pravni status osebne prelature Opus Dei. »Veste, ko smo člani¬ Opus Dei prebirali prve koncilske dokumente in Cerkev v sedanjem svetu, smo bili resnično osupli nad podobnostjo z nauki našega ustanovitelja: vera in sodobna kultura, vera in zakonsko življenje, vera v globaliziranem svetu, vera in politika … natančno to, iz česar je sestavljeno življenje vsakega kristjana našega časa, ki je odgovoren za to, da bi krščanstvo požlahtnilo sodobno družbeno življenje.«

»Slika nima spola«

Intervju s slikarko Evgenijo Jarc, ki v galeriji Družina razstavlja likovni cikel Zlate žene (otvoritev danes: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/ED65823FB31593C6C1257B66004408B8?OpenDocument)

»Brez presežnosti ni velike umetnosti«

O veri in umetnosti na simpoziju v Zavodu sv. Stanislava: »Lahko sprejmeš transcendenco, a obenem zavračaš vero. Danes, ko ateizem na Slovenskem ni več uradna vera, se je nekako razširila rečenica 'nekaj je nad nami', ki diši po transcendenci.« Po mnenju Rebule je transcendenca, presežnost predsoba vere, obe pa rasteta iz človekovega pogrešanja nesmrtnosti.« (http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/2F8E0E359586F694C1257B6B0045B86E?OpenDocument)

V iskanju celostne resničnosti

Simpozij ob 20-letnici vnovičnega delovanja Škofijske klasične gimnazije v Šentvidu nad Ljubljano (http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/68454C5A98CC891EC1257B6B00439AF6?OpenDocument)


Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh