Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Južnoevropski škofje zahtevajo zaščito verske svobode

Objava: 12. 03. 2012 / 08:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Južnoevropski škofje zahtevajo zaščito verske svobode

Na srečanju v Strassbourgu so cerkveni voditelji pozdravili vse večji pomen vere v Evropi.

Škofje iz južne Evrope so izrazili zaskrbljenost glede vedno pogostejših kršitev verske svobode v Evropi. Nasilje in razlikovanje, še posebej do kristjanov, slabita evropske družbe, so poudarili predsedniki devetih škofovskih konferenc po srečanju v Strassbourgu, na katerem so se sestali tudi s predstavniki Evropskega sveta.

Evropski svet bi si moral močneje prizadevati za zaščito verske svobode, so škofje zahtevali v skupni izjavi ob zaključku srečanja. Evropske ustanove pa naj bi se zavzemale tudi za zaščito nerojenega življenja in pomen družine.

Cerkveni voditelji so med drugim pozdravili vse večji pomen vere v Evropi. Ta razvoj lahko pripišemo tudi naraščajočemu številu ustreznih pritožb pri Evropskem sodišču za človekove pravice. Tovrstne pritožbe pogosto vodijo v pravno priznanje katoliške Cerkve v deželah južne Evrope, menijo škofje.

Srečanja v Strassbourgu so se udeležili predsedniki škofovskih konferenc iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Grčije, Romunije, Turčije in Mednarodne škofovske konference svetega Cirila in Metoda’ (iz Kosova, Makedonije, Črne gore in Srbije), pa tudi katoliška škofa iz Moldavije in s Cipra.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh